UFC

Mackenzie Dern razočarana je porazom: ‘Žao mi je ako sam ikog učinila tužnim zbog svog nastupa‘

Mackenzie Dern

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
29-godišnja borkinja slamka kategorije trenutno je na dva poraza u posljednja tri nastupa

Vrlo tijesan meč odradile su Yan Xiaonan i Mackenzie Dern proteklog vikenda u sklopu ‘‘main eventa‘‘ na UFC Vegas 61 priredbi. Kineskinja je očekivano dominirala u stojci, dok je Dern bila bolja u parteru, ali nije uspijevala doći do finiša.

Na koncu je Xiaonan slavila većinskom odlukom sudaca (48-47 x2, 47-47) i time je Dern upisala drugi poraz u posljednja tri nastupa. Mackenzie će vjerojatno ovim porazom ispasti iz top 5, jer porazila ju je šestorangirana izazivačica.

Time se Dern ponovno udaljava od napada na titulu u slamka kategoriji. Američko-brazilskoj borkinji novi poraz nije lako pao i na konferenciji za medije emotivno se obratila okupljenima.

‘‘Nisam uspjela ostvariti ono što sam naumila. Moj cilj je bio odvesti borbu u parter, a tamo bi trebala završavati borbe. Vjerujem da imam najbolji jiu-jitsu u kategoriji, a imala sam pregršt prilika za završiti ju, ali ona jednostavno bila bolja od mene. Osjećam da sam jako napredovala, a nisam to uspjela pokazati u borbi. Želim se zahvati Dani Whiteu, UFC-u, svom timu i obitelj Zuckerberg jer su došli ovdje i napravili event većim. Žao mi je ako sam ikog učinila tužnim zbog svog nastupa. Mnogi su vjerovali u mene i ja sam vjerovala u sebe, ali ovo je dio igre.‘‘, rekla Dern.

29-godišnja Mackenzie pod okriljem UFC-a ima sedam pobjeda i tri poraza. Očito da u ovom trenutku nije još spremna iskoračiti ka samom vrhu, ali puno je još vremena pred njom i nema sumnje kako njeni snovi o titulu nisu ugašeni ovim tijesnim porazom. Xiaonan s druge strane se vratila pobjedama nakon dva uzastopna poraza.

Porazi su došli od borkinja kao što su prvakinja Carla Esparza i Marina Rodriguez koja zauzima treće mjesto u poretku izazivačica. Kineskinja je mogla puno naučiti iz mečeva s takvim borkinjama i sada se uspješno vratila na pobjedničke staze.

Linker
18. travanj 2024 20:35