UFC

Magny i dalje želi borbu protiv Chimaeva, no dodaje: ‘Ja sam jednu ozljedu udaljen od mirovine‘

Neil Magny
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Geoff Neal još je jedan na listi boraca koje je Neil Magny savladao kao autsajder

Nije se ovako nešto po prvi put dogodilo, no ponovno je svrstano u sferu iznenađenje. Neil Magny kao autsajder je ušao u borbu protiv Geoffa Neala, a onda je slavio uvjerljivom sudačkom odlukom, apsolutno taktički izdominiravši donedavnog hit borca UFC-ove velter kategorije.

Magny je već godinama Top 10 borac velter kategorije koji je nekoliko puta dolazio blizu vrhu i onda bivao zaustavljen. Osim što mu ne odgovaraju elitni grappleri, što smo u vidjeli u njegovoj pretposljednjoj borbi protiv Michaela Chiese, za svaki od preostalih stilova je većinom pronašao odgovor. I već neko vrijeme želi vidjeti može li pronaći odgovor za ono što nudi Khamzat Chimaev. Nova UFC-ova zvijezda trenutno je na oporavku od posljedica koje mu je ostavio COVID-19, ali najavio je povratak na ljeto. Neil mu je spreman prirediti dobrodošlicu, no pod uvjetom da to bude sigurno.

"Trenutno sam u stadiju gdje bi mi Khamzat bio sjajan protivnik. Svakako se mogu boriti protiv njega i usmjeriti karijeru u pravom smjeru. No, istovremeno ne mogu staviti svoj život u mirovanje i nadati se kako se on oporavio. On je tri puta u posljednjih nekoliko mjeseci otkazao borbu. Bilo bi ludo s moje strane staviti jaja u košaru i čekati da on bude spreman za ljeto, što možda nije sigurno. Ako je njegov prioritet ozdraviti i odraditi puni kamp te se pojaviti na borbi, to je ono za što sam apsolutno zainteresiran. Isto tako, imam neke ciljeve koje želim ostvariti i vrijeme trenutno nije moj najbolji prijatelj", rekao je Magny na konferenciji za medije nakon posljednje pobjede, dodavši što mu je ova posljednja rečenica zapravo značila:

"Krajnji cilj je naravno postati UFC prvak. Ali, isto tako sam realan po pitanju puta do tog uspjeha. Jednu sam ozljedu od toga da se više nikad ne borim. Jednu sam priliku udaljen od umirovljenja. Moram biti oprezan. Imam sina za kojeg se brinem i svakakve mi misli prolaze po pitanju toga koliko dugo ću čekati na iduću borbu. Pojas bi na kraju svega bio sjajan, no glavno mi je osigurati život mojoj obitelji. I to mi je cilj broj 1 u svakom trenutku."

Neil je do sada odradio 24 UFC borbe, upisavši 18 pobjeda i šest poraza te je samo jednu pobjedu od izjednačenja rekorda Georgesa St-Pierre za najviše pobjeda u povijesti UFC-ove velter kategorije. Magny je također suvlasnik rekorda za najviše UFC pobjeda unutar jedne kalendarske godine. Ima ih pet, kao Roger Huerta te od prošle godine i Kevin Holland.

Linker
25. travanj 2024 13:32