UFC

Magny se neće boriti protiv Chimaeva, no dobio je prozivku od drugog hit velteraša

Shavkat Rakhmonov

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Ako mu je ponude, Magny će ovu borbu vjerojatno prihvatiti

Nakon što je savladao Maxa Griffina i time izjednačio rekord Georgesa St-Pierre prema broju pobjeda u UFC-ovoj velter kategoriji, Neil Magny prozvao je na borbu Khamzata Chimaeva, borca kojeg proziva već neko vrijeme. Naravno, to je vjerojatno bila prozivka iz razloga da pokaže kako i dalje želi tu borbu, unatoč tome što mu je UFC nije istu ugovorio čak niti u vrijeme kad se pričalo da Chiameva svi odbijaju. On nije, nego je istu tražio, ali je nije dobio.

Ipak, nedugo nakon te prozivke, rekao je Magny kako je spreman i dalje boriti se protiv bilo koga te da mu je glavni cilj nastupati i zarađivati. Nakon što je otkriveno kako po nastupu dobiva 115 tisuća dolara te još toliko za pobjedu, to nas ne čudi. Vrlo kvalitetna je to zarada, posebno ako borac uspijeva ostati aktivan. A mogao bi Neil već uskoro imati iduću borbu, ako UFC i on pozitivno reagiraju na prozivku koju je dobio.

"Bori se protiv mene Neil Magny, nitko to ne želi. Imam nekoliko boraca u planu. Jedan me je već odbio, a drugi govori da je spreman boriti se protiv bilo koga. Li Jingliang, skupi muda i bori se protiv mene. Neil Magny, govoriš da si spreman boriti se protiv bilo koga. Učinimo to, ako već Li nema te hrabrosti", glasi prozivka koju je na Twitteru odaslao Shavkat Rakhmonov.

Kazahstanac Rakhmonov nije uspio brzinski izgraditi "hype" poput Chimaeva, no njegov rezime također je više nego impresivan. Ovaj 27-godišnjak vlasnik je profesionalnog omjera 15-0 te je sve pobjede upisao prekidom. Osam puta nokautom i sedam puta prisiljavanjem na predaju. U UFC-u je do sada odradio tri borbe, zaustavivši Alexa Oliveiru, Michela Prazeresa i Carlstona Harrisa, početkom prošlog mjeseca.

Te pobjede dovele su Rakhmonova do 15. mjesta ljestvice izazivača velter kategorije i sad je vrijeme krenuti napredovati. Li Jingliang, kojeg je prozvao, 13. je na toj ljestvici, dok je Magny na devetom mjestu. Na potezu su UFC-ovi matchmakeri koji su dobili stvarno dobru ideju i vjerojatno vrlo lagan posao ako im se ista sviđa.

Linker
19. travanj 2024 09:34