UFC

Magomed Ankalaev rekao da se osjeća zapostavljeno: ‘Imam devet pobjeda za redom, zaslužujem poštovanje‘

Magomed Ankalaev

 Screenshot (youtube, Mmajunkie)
Pobjeđivao je i velika imena poluteške kategorije

Magomed Ankalaev je u subotu dokazao kako definitivno pripada samom vrhu poluteške kategorije. Tehničkim nokautom je pobijedio Anthonyja Smitha na UFC 277 priredbi te je tako svima dokazao da je opravdano reći da je on jedan od boraca koji su budućnost poluteške kategorije.

Iako mu je ovo bila deveta pobjeda u nizu, Ankalaev se svejedno osjeća nedovoljno prepoznato:

‘‘Mislim da sam već zavrijedio poštovanje. Trebali mi me poštovati. Ne možete naći puno ljudi koji imaju devet pobjeda za redom, recimo Jiri Prochazka je nakon samo dvije borbe dobio napad na titulu a ja još nisam nakon devet pobjeda‘‘, bio je iskren Ankalaev.

Magomed je u profesionalnoj karijeri poražen samo jednom. Poraz mu je nanio Paul Craig 2018. godine, a u toj borbi je Ankalaev bio bolji do tog ‘submissiona‘ u trećoj rundi kojeg je Craig izvukao. Od tada je pobijedio velika imena poput Krylova, Santosa, Oezdemira i sad Smitha.

‘‘Kada bi me UFC htio saslušati, to bi bila totalno druga priča. No, ja ne želim tražiti ništa. Koju god borbu ponude mojim menadžerima, ja ću prihvatiti‘‘, zaključio je Ankalaev.

Ovaj odlični poluteškaš je u uistinu impresivnom nizu od devet pobjeda. Kao što smo i napisali, pobjeđivao je i vrhunska imena poluteške kategorije, no još se uvijek njegovo ime slabo spominje kada se razgovara o sljedećem izazivaču.

Linker
16. travanj 2024 15:58