UFC

Marcin Tybura i Jairzinho Rozenstruik upareni u borbu iskupljenja

Marcin Tybura

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
U veljači će se održati međusobni okršaj dva UFC-ova Top 10 teškaša

Uparivanja UFC teškaša uvijek su zanimljiva za popratiti, a posebno ako se radi o borcima koji svojom kvalitetom i rezultatima pripadaju svojevrsnom vrhu divizije, u ovom slučaju Top 10 poretku ljestvice izazivača. Naime, u međusobnoj borbi sučelit će se Marcin Tybura, koji je trenutno deveti borac ljestvice i tri pozicije bolje plasirani Jairzinho Rozenstruik.

Bit će to borba dva ambiciozna teškaša koji dolaze iza poraza, tako da ponavljanje istog u ovoj borbi nikako neće biti opcija. To bi trebao svakako biti poticaj za maksimalno se dobro pripremati i odraditi najbolju moguću borbu. A onda neka pobijedi bolji.

33-godišnji Rozenstruik (12-3, 6-3 UFC) u borbu će ući nakon poraza koji mu je u rujnu prošle godine nanio Curtis Blaydes. Odradio je tada vrlo slab nastup, u potpunosti dozvolivši Blaydesu da ga izdominira svojim zapravo dosadnim, ali vrlo efikasnim hrvačkim stilom. Jedan od najjačih udarača u svijetu MMA-a tako nije uspio dodatno kapitalizirati pobjedu koju je par mjeseci ranije ostvario nad Augustom Sakaijem. Ovim nastupom svakako će ostati jedan od aktivnijih boraca na cijelom UFC rosteru, budući da bi mu to trebala biti šesta borba u razdoblju od jedne godine i devet mjeseci. Inače, svih šest svojih UFC pobjeda ostvario je nokautom, dok je njega prekidom zaustavio tek Francis Ngannou.

Čekat će ga 36-godišnji Tybura (22-7, 9-6 UFC), Poljak kojem je porazom koji je u listopadu doživio od Alexandra Volkova prekinuta serija od pet uzastopnih pobjeda. I on je također vrlo aktivan borac, njemu bi borba protiv Rozenstruika trebala biti čak sedma u samo dvije godine razmaka. Poljak je borac uvijek spreman za otvoreni okršaj pa tako nešto možemo očekivati i ovog puta.

Borba odlazi na UFC Fight Night 202 priredbu koja se održava 26. veljače, a trebala bi ju predvoditi borba lake kategorije između Islama Makhacheva i Beneila Dariusha.

Linker
15. travanj 2024 08:02