UFC

Mark Hunt: ‘Dana White, molim te da ljudima kažeš istinu, UFC neće postojati do osmog mjeseca!‘

Mark Hunt

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
50-godišnji Novozelanđanin samoanskih korijena navodno posjeduje ‘‘insajderske informacije‘‘

Dana White i UFC jučer su najavili spektakularni UFC 305 event koji će se održati 18. kolovoza (osmi mjesec) u Australiji, točnije u Perthu.

Zasad nije poznato koji točno mečevi će biti dio tog eventa, ali pretpostavka je da će Israel Adesanya i Dricus Du Plessis predvoditi priredbu u Zapadnoj Australiji. Naravno, to su samo nagađanja koja imaju određenog smisla, ali treba sačekati službenu potvrdu.

Fanovi će nestrpljivo čekati popunjavanje ‘‘fight carda‘‘ za UFC-ov event u Australiji, ali Mark Hunt tvrdi kako ne bismo trebali imati velika očekivanja. Bolje rečeno, Hunt navodi kako se UFC 305 event neće niti održati. Umirovljeni Novozelanđanin samoanskih korijena oglasio se putem Instagrama te je istaknuo vrlo interesantnu informaciju.

‘‘Ova kompanija (UFC) neće postojati do kolovoza (8. mjesec). Dana White, molim te da kažeš ljudima istinu, predugo lažeš. Puno vam već sada govorim, ali ovdje ste prvi put čuli za sve ovo.‘‘, poručio je Hunt.

Dakle, Mark Hunt pokušava nas uvjeriti kako posjeduje ‘‘insajderske informacije‘‘ koje govore da će se UFC uskoro ugasiti. Stvarno je teško povjerovati u takve navode, ali nije teško shvatiti zašto Mark Hunt iznosi ovakve informacije.

Naime, Hunt je dugi niz proteklih godina vodio pravnu bitku s UFC-om. Umirovljeni MMA borac tužio je UFC jer su 2016. godine dopustili Brocku Lesnaru da odradi nastup protiv njega, unatoč činjenici da je Brock Lesnar bio pozitivan na doping testu. Lesnar je testiran 11 dana uoči eventa, a iako je USADA-a poslala povratnu informaciju o potencijalnoj uporabi nedozvoljenih supstanci, Lesnaru je dopušten nastup. Deset dana nakon eventa, UFC je objavio kako je Lesnar bio pozitivan i na drugom testu te je njegova pobjeda nad Huntom preinačena u ‘‘no contest‘‘.

Hunt je tužio UFC za reketarenje, prijevaru, lažna predstavljanja, kršenje stavki ugovora, kršenje ugovora u povjerenju i poštenom postupanju, kao i za nemar i nepravedno bogaćenje. Međutim, sve su optužbe odbačene u devetom mjesecu prošle godine, a Mark Hunt snosit će troškove sudskog procesa koji prema procjenama iznose oko 500 tisuća američkih dolara.

Nerijetko Hunt javno iznosi svoje frustracije i ogorčenost prema UFC-u, a njegove ‘‘insajderske informacije‘‘ o UFC 305 eventu samo su jedan od brojnih takvih ispada.

No, tko zna, možda Hunt uistinu zna nešto što nitko još ne zna. Vrijeme će pokazati hoće li UFC postojati kao organizacija u osmom mjesecu ove godine.

Linker
23. travanj 2024 07:58