UFC

Marlon Vera o dopingu u UFC-u: ‘Puno boraca uzima steroide jer je lako prevariti USADA-u, evo što vam treba‘

Marlon Vera

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Intrigantne tvrdnje iznio je šestoplasirani borac UFC-ove bantam kategorije

Svi su na steroidima. Zlokobna je to rečenica koju je svojevremeno ispalio Nate Diaz, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome je li iznenađen što je Jon Jones pao na doping testu. Iako Diazova izjava dobrim dijelom odgovara onome što se u književnosti i retorici naziva hiperbolom (figurom preuveličavanja), njegove riječi vraćaju nam se kao bumerang svaki puta kada se pojavi nova vijest o borcu koji je u oktogon ili ring ušao "našprican". Njegova tvrdnja vratila nam se i nakon posljednjeg javnog istupa Marlona Vere, u kojem se ekvadorski borac dotaknuo upravo upotrebe anaboličkih steroida u UFC-u, odnosno načina kojim borci uspješno eskiviraju testove na nedozvoljena sredstva.

"Chito" tvrdi kako bi "radije umro nego varao", ali je objasnio koliko bi to zapravo bilo lako učiniti.

"Puno boraca uzima steroide jer je toliko lako prevariti USADA-u", rekao je Vera gostujući u "podcastu" Bradleyja Martina, pa nastavio: "Treba vam otprilike 20 tisuća dolara. Zovite dobrog liječnika, bum! Dobar liječnik će vam dati dobre proizvode i reći vam kako da se očistite".

Borac koji trenutno zauzima šestu poziciju u UFC-ovom redoslijedu bantam kategorije problematizirao je i vremenski okvir u kojem predstavnici USADA-e izlaze na teren i posjećuju borce.

"USADA dolazi samo od 6 do 18 sati. Volio bih da ti pokucaju na vrata u 4 ujutro ili 22 sata - nasumično. Mogu otići u je**ne planine u Ekvadoru i reći im da lovim, a ja ću uzimati EPO (eritropoetin, op.a.) i ostala sranja. Dok se vratim, u meni neće biti ničega", zaključio je Vera.

Linker
01. svibanj 2024 12:21