UFC

Masvidal brzo uzvratio: 'Na koji način sam nezavisan ako ne mogu otići negdje drugdje!?'

Jorge Masvidal
 Jason Silva / AGIF / AFP
Nakon što je Dana White iznio svoj stav po pitanja primanja boraca, ponovno se javio Jorge Masvidal.

"Onaj tko se ne želi boriti niti ne mora, uključujući Masvidala, Jonesa i sve druge borce. I to ne mislim da je tako zbog pandemije. Oni su tzv. nezavisni izvođači pod ugovorom. Ovo nije NFL gdje bih ih ja mogao natjerati da dođu na trening ili će biti kažnjeni. Ti momci mogu napraviti što žele, kao što mogu i reći što žele. Mi nećemo nikoga moliti da se bori. Nudimo borbe jer vam prema ugovoru moramo ponuditi tri nastupa godišnje. Ti imaš mogućnost odbiti ih i ne boriti se", izjavio je Dana White u razgovoru s medijima, nakon što je dobio više prozivki od strane Jorgea Masvidala, koji nije zadovoljan iznosom koji bi zaradio za borbu protiv Kamarua Usmana.

Možda je predsjednik UFC-a mislio da će takvom izjavom smiriti strasti ili natjerati svog borca na povlačenje, no to se nije dogodilo. Sve je zapravo rezultiralo suprotnim. Masvidala je motivirao da se okrene drugoj temi, onoj koju je White sam pokrenuo, unatoč tome što na tom polju sam i nema baš dobre argumente.

Tako je Masvidal objavio dva nova upisa, uz podjelu Whiteove izjave te se okrenuo upravo situaciji u drugim profesionalnim američkim sportovima koju je White spomenuo.

"Molim te da nas ne uspoređuješ s drugim sportovima. Volio bih da imamo takvu situaciju kao oni, gdje bi mogli pregovarati i oko smanjenja primanja, da nam pripada dio svega u omjeru koliko pripada njima. Mi pregovaramo od otprilike 12 do možda 18 posto. Mi pregovaramo od daleko ispod 50 posto. Nisam plaćen od hot doga kojeg prodate u dvorani niti od logotipa na kavezu. Nikad nisam zaradio niti jedan dolar od ulaznice koju ste prodali. Ja primam udarce u lice i živim od toga. Isto tako znam da pandemija i ono što je ostalo od nje nema nikakve veze s ovim što se događa", napisao je Jorge.

U posebnoj objavi se okrenuo tome što je White borce nazvao nezavisnim izvođačima. Već u komentarima su neki napisali kako ne može biti nezavisan netko tko mora poštovati pravila prema kojima se mora boriti u opremi Reeboka i takav dolazi na konferencije za medije, no Masvidal je tu pronašao još važniju činjenicu.

"Ako sam ja nezavisan djelatnik pod ugovorom, zašto ne mogu otići negdje drugdje zarađivati za život? Pustite me da odem i vidim koliko zapravo vrijedim", glasio je njegov komentar.

Kad smo već došli do teme drugih američkih sportova, postoje službeni podaci o tome kako izgleda raspodjela sportaši-organizacija u svakom od njih. U NFL-u je 47-53, u NBA i NHL 50-50, dok je prema dostupnim podacima u UFC-u taj omjer 16-84. Upravo to je ono zbog čega Masvidal smatra da nema smisla vući paralele s njima.

Linker
20. svibanj 2024 20:36