UFC

Masvidal ljut na bivšeg najboljeg prijatelja: 'Prebit ću ga gore nego Askrena!'

Jorge Masvidal i Colby Covington
Veliko prijateljstvo Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona već odavno je prošlost. A njih dvojica su jako dobar dokaz da kod pucanja velikog prijateljstva često dolazi do jednako velike netrpeljivosti. Ova netrpeljivost mogla bi u budućnosti dovesti do borbe.

Jorge Masvidal i Colby Covington posvađali su se tijekom ovog ljeta, nakon što je Masvidal savladao Bena Askrena, a Covington Robbieja Lawlera. Njih dvojica tako su postali kandidati za napad na titulu prvaka. Iako su u početku govorili kako nemaju ništa protiv da ovaj drugi dobije prednost, odjednom se sve promijenilo. Trenutno je situacija najgora do sada te Masvidal i Covington ne mogu istovremeno biti u dvorani American Top Teama. Covington je ugrozio i svoj status timskog kapetana, nakon što ne većinu dvorane okrenuo protiv sebe. No, ostao je u timu i sad je pitanje kako će se riješiti stvar s Colbyjem.

Masvidal je nešto o tome rekao tijekom medijskog dana pred UFC 244 priredbu. Zna da se stvari moraju riješiti, a Covingtona optužuje kako na tako nešto ne pristaje i da izbjegava njihov međusobni susret.

"Razgovarao sam s Danom Lambertom i ekipom iz American Top Teama. Rekao sam kako smo mi obojica muškarci koji se znaju obraniti. Kad ga vidim i on vidi mene, odradimo to na pravi način. To je moj grad i ja sam vrlo pristojan prema njemu. Mogu puknuti prstima i pojaviti će se pet auta punih ekipe koja bi se pobrinula da se više nikad ne vrati u grad. No, ja ne radim tako, želim to odraditi u četiri oka. On mi to ne želi priuštiti. Želim razgovarati s njim i pitati ga gdje je problem, ali on je kukavica", ispričao je Masvidal.

Masvidal se nada kako bi se u budućnosti mogli susresti i to u Octagonu. Do tada će se ponašati jednako kao do sada.

"Kao što Tyron Woodley kaže, sakriva se u kutevima dvorane. Onda se pojave mediji, a on je okružen svojim zaštitarima i odjednom postaje pitbull. Neki ljudi govore kako ono što sam napravio Askrenu baš i nije bilo u redu. Ali, to je ništa u usporedbi s onim što ću napraviti njemu. Mogu svoj život staviti na to", izrekao je svoje obećanje Masvidal.

Ako Jorge uspije doći do pobjede nad Nateom Diazom, a onda i Covington idućeg mjeseca nad Kamaruom Usmanom, njihova međusobna borba bit će vrlo realna opcija.

Da vidite kako je izgledao odnos Masvidal i Covingtona 2013. godine, ispod teksta smo priložili jedan video iz tog vremena.

Linker
01. svibanj 2024 03:09