UFC

Masvidal upozorava Covingtonov novi tim: ‘Prevarit će i njih jer to je ono što on radi‘

Jorge Masvidal

 Christopher Khoury/Zuma Press/Profimedia
Bivši najbolji prijatelj nije baš izravno odgovorio na prozivku koju mu je Colby Covington uputio

Iako mu se nije lako pomiriti s činjenicom da je izgubio revanš od Kamarua Usmana, Colby Covington počeo je gledati prema budućnosti. Odmah na konferenciji za medije održanoj nakon UFC 268 priredbe otkrio je kako Jorgea Masvidala vidi kao svog idućeg protivnika. Razlog je vrlo jednostavno pronaći. Colby želi pred milijunskim auditorijem rasčistiti probleme nastale između njegovog nekad najboljeg prijatelja i njega.

Osim toga, Colby već neko vrijeme tvrdi kako je Masvidala godinama prebijao na treninzima pa mu je želja stati iza svojih riječi. S druge strane, Masvidal kao da ima neke druge planove. Uostalom, borba koju će idućeg mjeseca odraditi protiv Leona Edwardsa svakako mu je prioritet. Colbyja je ove godine već odbio, kad su im ponuđene i trenerske pozicije u Ultimate Fighteru, budući da je imao priliku ponovno se protiv Usmana boriti za titulu. Nakon što ih je prvak obojicu po dva puta savladao, nekako bi međusobna borba možda imala smisla.

Ono na što se Masvidal ipak referirao je odnos Covingtona prema timu čiji je član. Colby je dugo vremena bio u American Top Teamu, čak je osobno sebe nazivao njihovim kapetanom i zaklinjao se u vjernost istima, a onda je sve samo odjednom puklo, kad su njegovi loši odnosno s Masvidalom, ali i još nekim članovima tima, prije svega Dustinom Poirierom, prerasli u ekstremnu netrpeljivost. Tako se za prethodne dvije borbe pripremao u MMA Master timu, kojem je Masvidal poslao upozorenje.

"Prognoza za 2021-2022 godinu. Colby će 'spaliti' MMA master kao što je to napravio svakoj dvorani čiji je bio član i svakom treneru s kojim je radio. To je napravio tako što nije platio svoje obaveze, a na odlasku je još rekao puno sranja. To je nešto što on redovno ponavlja", napisao je Masvidal na Twitteru.

Kao što smo naveli, Jorge se priprema za borbu protiv Leona Edwarsa, koju će odraditi 9. prosinca na UFC 269 priredbi i sve do tada sigurno neće spominjati eventualnu borbu protiv Covingtona u nekom ozbiljnom tonu. Uostalom, ishod borbe protiv Edwardsa će izravno utjecati na bilo kakav njegov plan pa ih nema smisla niti spominjati.

Što se tiče Colbyja, on će nakon ovakvog poraza vjerojatno odmoriti do proljeća, a onda krenuti dalje. Neovisno hoće li Masvidal biti njegov idući protivnik ili će to ipak biti netko drugi, njegova karijera pozorno će se pratiti i sigurno će još puno odraditi ili izjaviti nešto što će ostaviti itekako snažan trag na MMA sceni.

Linker
26. travanj 2024 04:54