UFC

Mateusz Gamrot rekao da će završiti Dariusha ‘submissionom‘: ‘BJJ je moj DNK‘

Mateusz Gamrot

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Obojica su vrhunski grappleri tako da će ljubitelji takve borbe vjerojatno uživati

Jedna od odličnih borbi koja nas čeka ovog vikenda na UFC 280 priredbi je također jedan okršaj u lakoj kategoriji. Beneil Dariush i Mateusz Gamrot dva su ponajbolja parteraša u diviziji i još su k tome rangirani borci lake kategorije, tako da sve upućuje na to da ćemo u Abu Dhabiju svjedočiti pravom spektaklu.

Gamrot je u UFC došao prije dvije godine, a izgubio je podijeljenom sudačkom odlukom samo u debiju. To mu je ujedno i jedini poraz u profesionalnoj karijeri, no ispravio ga je u sljedećim mečevima te je naredao četiri odlične pobjede. U trenutno posljednjem nastupu svladao je Armana Tsarukyana, a najteži izazov ga čega za tri dana.

Subotnji protivnik mu je Beneil Dariush, a s obzirom da slovi za jednog od najboljih grapplera u diviziji, Gamrot je rekao da ga želi završiti ‘‘submissionom‘‘:

‘‘Beneil je svugdje dobar. Jako je zaokružen, velik, snažan i stvara veliki pritisak u stojci. Odličan je hrvač i ima teške ‘kickove‘, ali ja sam hrvač i BJJ je u mom DNK-u. Ukoliko se nađemo na podu, tu ću ga i završiti‘‘, rekao je Gamrot za MMA Junkie.

‘‘Jako sam uzbuđen što se mogu boriti protiv Beneila Dariusha. On je jedan od najboljih likova u diviziji, trenutno je šesti na rang ljestvici. Sigurna je stvar ukoliko ga u subotu pobijedim, da upadam u top 5‘‘, zaključio je Gamrot.

Ovo bi uistinu mogao biti vrlo zanimljiv meč kojeg ljubitelji BJJ-a i grapplinga nikako ne bi trebali propustiti.

Linker
18. travanj 2024 18:43