UFC

Max Holloway: Želim postati legenda, no nisam još niti najveći borac moje kategorije

Max Holloway
 Instagram
Maxu Hollowayu i dalje se ne sviđaju nazivi najvećim borcem u povijesti perolake kategorije. On smatra kako, unatoč tome što ga dva puta pobijedio, još nije nadmašio Josea Alda, a lijepe riječi uputio je i svom posljednjem protivniku Frankieju Edgaru.

Hollowaya su već prije ove borbe najavljivali kao najboljeg borca u povijesti perolake kategorije. Pobjedom nad budućim članom Kuće slavnih, što Frankie Edgar svakako je, takvi nazivi samo će biti još češći i zvučat će uvjerljivije. No, sam Holloway se time ne želi zamarati sve dok jednog dana ne završi karijeru. Iako ne sakriva kako mu je cilj postati legenda sporta. Svakako je na najboljem putu.

"Pokušavam biti najbolji pound-for-pound borac svijeta, ne samo najbolji borac perolake kategorije. Frankie Edgar bio mi je još jedan korak prema ispunjenju tog cilja. Želim biti legenda, a to se postaje imenima koja imaš uz svoje. Sve te priče o najboljem svih vremena mi stvaraju neugodnost. Tek kada završim sa svime možemo razgovarati o tome, a do tada je još uvijek Jose Aldo taj čovjek. On još uvijek ima najviše pobjeda i najviše obrana titule. Dok ne porušim te rekorde, nema smisla da budem tema takvih razgovora", rekao je Holloway okupljenim medijima nakon nastupa prošlog vikenda u Edmontonu.

Kasnije je nešto slično dodao i na Instagramu, gdje je objavu posvetio svom protivniku. O Edgaru je rekao nekoliko lijepih stvari, s kojima bi se vjerojatno složila većina UFC boraca.

"Legende mogu djelovati zajedno. Frankie će biti pobjednik bez obzira na to što se dogodilo u našoj borbi jer je Frankie dio mene. Ja sam onaj tko sam kao borac i kao otac zbog stvari koje sam naučio od Frankieja i njegovog trenera Marka Henryja. Ponosan što dolazim s Havaja, ponosan što sam počasni Kanađanin. No, ako poznajete ovaj sport kao što ga poznajemo mi borci, svatko u sebi ima dio Jerseya upravo zbog te dvije legende", prekrasna je objava Maxa Hollowaya, koji su nakon toga podijelili mnogi, između ostalih UFC-ov matchmaker Mick Maynard.

Linker
18. travanj 2024 05:48