UFC

Maycee Barber teško ozlijeđena, javnost podijelila odluka 'ljudske magnetske rezonance'

Maycee Barber
 screenshot
Osim što je u borbi protiv Roxanne Modafferi doživjela prvi poraz u karijeri, Maycee Barber doživjela je i tešku ozljedu koljena koja će je na dulje vremena udaljiti iz Octagona, čime je ugrožena njena ambicija da postane najmlađa prvakinja u UFC povijesti. MMA javnost podijeljena je oko odluke liječnika, koji je na račun dodira procijenio da je riječ o lakšoj ozljedi te joj je dozvolio ulazak u treću rundu.

Maycee Barber bila je najveći favorit cijelog UFC 246 programa. Očekivalo se kako će 21-godišnja djevojka nadimka "Future" izdominirati 16 godina stariju Roxanne Modafferi, ali dogodilo se suprotno. Iskusna borkinja odvela je borbu tamo gdje joj je bio cilj, a onda u potpunosti iskoristila činjenicu da se grapplingom bavi dulje nego je njena protivnica žitelj ovog svijeta. Maycee Barber tako je ugrožena po pitanju ostvarenja svog trenutno glavnog cilja, da postane najmlađa prvakinja u UFC povijesti. Taj rekord drži Jones Jones s 23 godine i 242 dana. Kako je Maycee tek 21 godina i 244 dana, ima ispred sebe još gotovo dvije godine. No, uz ozljedu koljena koju je doživjela to će se vrijeme gotovo upola umanjiti. Naime, prema informacijama s ESPN-a, Maycee je u potpunosti uništila svoje prednje križnje ligamente.

"Mislimo kako se ozlijedila unutar prvih deset sekundi. Stala je na Roxanneinu nogu, nakon čega je napravila korak unazad i osjetila nešto. Čak u snimci možete vidjeti kako je koljeno iskočilo u stranu. Vratila se u borbu i nastavila, no odmah sam vidio kako je neprepoznatljiva, nikad je nisam vidio u takvom izdanu", rekao je njen otac Bucky Barber, a ESPN nastavlja s informacijom kako ju čeka pauza u trajanju od devet mjeseci. Što se tiče drugog dijela izjave, fanovi i mediji su složni da se odmah primijetilo kako Maycee nije pokazala niti malo one svoje agresivnosti koju je prezentirala u prvom UFC borbama.

No, kad se vratimo na ozljedu teško možemo ignorirati ono što se dogodilo između druge i treće runde. Sudac Jason Herzog vidio je kako Maycee ima problema sa stajanjem na nogu te je pozvao liječnika u kavez. Ovaj je sjeo pokraj Maycee i uhvatio njeno koljeno, nakon čega se ustao i rekao sucu da je osjetio samo blažu ozljedu ligameta i da će biti u redu. Maycee se vratila u borbu, a već pri asporbiranju svakog udarca se vidjelo kako ne može odražati balans na ozlijeđenoj nozi. Izdržala je do kraja borbe koju je izgubila jednoglasnom sudačkom odlukom.

Javnost je podijeljena oko odluke suca kojeg je Joe Rogan odmah u prijenosu nazvao "ljudskom magnetskom rezonancom" te je dodao kako tako nešto nije vidio u životu. Možda i ne bi bilo toliko problema da nije bilo gore spomenute izjave. Ovako je dozvolio Maycee da odradi još pet minuta s jednom od najtežih sportskih ozljeda.

Linker
16. travanj 2024 21:26