UFC

McGregor pokazao veliko srce i spasio irsku dvoranu: 'Riječi ne mogu opisati što je sve učinio za nas'

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
"Zamalo sam se rasplakao. Nisam znao što bih mu rekao, ali znam da ću mu zauvijek biti zahvalan..."

"Večeras po posljednji puta zatvaramo vrata naše dvorane. Na to smo prisiljeni", glasio je početak poruke koja je prije nekoliko dana osvanula na Instagramu SBG-ove podružnice u irskom Portarlingtonu.

Philip Mulpeter, vlasnik ogranka slavne dvorane koja je stvorila Conora McGregora, zahvalio se svim trenerima i ostatku osoblja i priznao kako ih je pandemija koronavirusa u potpunosti dotukla. 'Lockdowni' u Irskoj učinili su svoje, novca nema, a nema ni najmodavac strpljenja...

"Nakon svakog 'lockdowna' bilo je sve teže i teže vratiti ljude. Jednostavno se izgubi ta rutina i brojke počinju padati. Imali smo već tri 'lockdowna' i sa svakim je dug bio sve veći i veći. Naš najmodavac nije htio čekati i odlučili smo zatvoriti dvoranu", požalio se Philip ESPN-u.

I kada se činilo da je crni scenarij neizbježan, odjednom se ukazao Conor McGregor.

Bivši UFC-ov prvak uočio je na društvenim mrežama poziv upomoć, nazvao svog prijatelja i bivšeg trening partnera i rekao mu da odustane od zatvaranja dvorane. Slavni Irac obećao je, a potom i Mulpeteru poslao novac koji mu je pomogao u najtežim trenucima. Iako nije otkriveno o koliko se visokoj donaciji radi, Mulpeter je rekao da su "mirni godinu, možda čak i dvije."

"Zamalo sam se rasplakao. Nisam znao što bih mu rekao, ali znam da ću mu zauvijek biti zahvalan. On je spasio našu malu zajednicu. Ne mogu vam riječima opisati što je sve učinio za nas. Znam da se o njemu pišu i neke loše stvari, no ljudi o ovakvima ne izvještavaju, a on ih stalno radi. On nije jedan od onih koji traže zahvalnost, kao ni pozornost medija za ovakve poteze", kazao je Mulpeter koji posebno cijeni što je McGregor za ovakvu pomoć pronašao vremena u trenucima dok se priprema za veliki revanš s Dustinom Poirierom (23. siječnja).

Linker
26. travanj 2024 04:26