UFC

McGregor se prisjetio druge borbe s Diazom: 'Ne krivim te što nisi spomenuo trilogiju'

Conor McGregor vs. Nate Diaz
 screenshot
Conor McGregor iskoristio je priliku čestitati Nateu Diazu na pobjedi protiv Anthonyja Pettisa, ali se isto tako i prisjetio njihove druge borbe, kojoj je danas treća godišnjica održavanja.

UFC 202, održan u noći s 20. na 21. kolovoza 2016. godine, zauvijek će glasiti kao jedan od najuzbudljivijih UFC evenata u povijesti. Priredba predvođena revanšem Conora McGregora i Natea Diaza zapravo je jedna od rijetkih PPV priredbi bez borbe za titule. No, ovdje je pozadinska priča bila takva da titula nikako nije bila potrebna. Riječ je o borbi koji su fanovi čekali pola godina, zapravo otkako je Diaz iznenađujuće savladao McGregora.

Revanš je donio sjajnih pet rundi, nakon kojih je svatko imao drugačije viđenje ishoda borbe. Pobjedu je ipak odnio McGregor, većinskom odlukom sudaca. Iako je nakon toga došao do zapravo svojih najvećih uspjeha, posebno s financijske strane, ova borba sigurno je i njemu vrlo važna te mu predstavlja puno toga. Zapravo, to se vrlo lako zaključi iz njegove objave na Instagramu.

"Tri godine od danas, ovaj Meksikanac i ja otišli smo u rat. Čestitam ti na pobjedi ovog vikenda Nate, motivirajuće je djelovalo na moj povratak. Ne krivim te što nisi spomenuo našu trilogiju u svom intervjuu nakon borbe. Znaš koliko sam opak kad krenem. Sviđa mi se stil iz naše prve runde koji si upotrijebio u trećoj rundi ove borbe. To je nešto što sam se nadao da ćeš napraviti i bilo mi je drago vidjeti kad se to dogodilo. Bit ću spreman na to kad se ponovno susretnemo, ako se ponovno susretnemo. Ako ne, uvijek ćeš imati moje poštovanje. Bio je to rat za sva vremena", napisao je Conor uz već legendarnu fotografiju s kraja borbe.

Nakon što je Diaz savladao Pettisa, mnogi su pomislili kako je zapravo savršeno vrijeme za organizirati treću borbu. No, Diaz se okrenuo prozivanju Jorgea Masvidala, a ta ideja sviđa se i vodstvu UFC-a. No, nema sumnje kako i McGregor gleda prema Diazu kao prema njemu vjerojatno najisplativijoj borbi za povratak. S financijske strane vjerojatno je jednakog potencijala kao revanš protiv Khabiba Nurmagomedova, a sa sportske strane vjeruje se kako ima puno veće šanse za pobjedu nego da se ponovno susretne s Dagestancem. No, kao što je Dana White rekao, Conor će prije nekih odluka prvo pričekati 7. rujna i UFC 242 priredbu, predvođenu borbom Nurmagomedova i Dustina Poiriera.

Linker
20. travanj 2024 22:15