UFC

McGregor zainteresiran za još dvije titule: 'Prije toga ću Cerronea pročitati kao otvorenu knjigu'

Conor McGregor i Donald Cerrone
 screenshot
Conor McGregor sretan je što se ima priliku vratiti profesionalnim borbama, a ispred sebe ima nekoliko planova i ciljeva koji želi postići. Otvoreno je priznao kako se nada prilici napasti titulu velter kategorije, ali zanima ga i 'BMF' pojas. Borbu protiv Cerronea također je najavio na zanimljiv način.

Već samom gestom dolaska na vrijeme, Conor McGregor je potvrdio kako će ovo biti malo drugačija konferencija za medije nego što su od njega fanovi i mediji navikli. Takva je bila i prva izjava. Zapravo, to je njegova prva službena izjava na nekom javnom UFC događaju još od borbe protiv Khabiba Nurmagomedova.

"Započet ću 2020. godinu na velik način, a jednako ću nakon toga nastaviti. Imam velike ciljeve, ovo će biti ogromna godina za UFC i mene. Nevjerojatno dobro je vratiti se nazad i krenuti u ispunjavanje tih ciljeva", način je na koji je McGregor pozdravio prisutne fanove i novinare.

Nakon toga nije morao dugo čekati pitanje o borbi kojom će godinu otvoriti.

"Da vam nešto objasnim. Ja mogu pročitati Donalda. On mi se jako sviđa, radi se o jako dobrom tipu, no on mi je poput knjige za djecu. Dobar je borac, ima zanimljivih trikova ispod rukava, ali poznajem i sve te trikove. Znam što planira i znam što želi postići, no spremni smo na sve. Što će se zapravo dogoditi vidjet ćemo na borbi, no bit će to dobra večer", prokomentirao je McGregor, nakon čega je nastavio o temi nedostatka "trash talka", odnosno mnogima neobičnog ponašanja:

"Potpuno sam realan i onakav kakav sam inače. Uvijek reagiram onako kako situacija nalaže. Ovog puta je situacija drugačija nego inače. Nema ovdje ničega lažnog, krive ili nekakve glume. Takva je situacija između nas dvojice."

Cerrone je imao spreman odgovor, a on se ticao više puta navedene činjenice kako on gotovo po pravilu podbaci u najvažnijim borbama, onim borbama gdje treba napraviti nešto više i pokazati kako s razlogom pripada samom vrhu.

"Možete slobodno reći kako je ovo moja najteža borba u karijeri. Osim toga govorite kako nikad nisam uspio napraviti nešto veliko, kako bih uvijek podbacio u krivom trenutku. Dakle, idemo vidjeti mogu li to napraviti u najvećoj borbi mog života, onoj protiv dvostrukog prvaka", izjavio je Kauboj o borbi. Nakon toga je dobio pitanje namjerava li pokušati borbu odvesti na pod, gdje bi "na papiru" trebao imati prednost.

"Bili biste glupi da mislite kako ovaj tip nema obranu od hrvanja ili obranu u parteru. Mislite da ga mogu samo srušiti i završiti? Dajte, bježite odavde! Mi ćemo ući u taj kavez i pošteno se potući", najavio je Cerrone borbu kakvom je on vidi, što je rezultiralo ovacijama fanova.

Nije Conor ipak mogao izbjeći pitanje o onome što mu može uslijediti nakon ove borbe. Opcija je više pa tako i ona brzog povratka borbama.

"Ako Bog da, izaći ću iz ove borbe neoštećen. U tom slučaju i ožujak je moguć za idući nastup. Posložite ih, bilo koja divizija, bilo koja težina", rekao je.

Kako se ova borba održava u velter kategoriji, pitanje je hoće li se Conor odmah vraćati u laku. Cerrone je izjavio kako je bio jako sretan kad se ponudila granica od 77 kilograma budući da je bio na odmoru kad je došla ponuda, a čini se kako niti Ircu skidanje dodatnih sedam kilograma nije avantura koja ga privlači.

"Osjećam se sjajno u velteru, to moram priznati. Što se tiče onoga što me čeka. Volio bih BMF pojas, ali volio bih i pravo zlato velter kategorije. Moram vam priznati da me prava titula ipak više zanima jer je borba za BMF završila na krivi način. Ostali smo uskraćeni za pravu akciju, ostali smo bez četvrte i pete runde u trenucima kad se sve zapravo zahuktavalo. No, isto tako mi se Jorge Masvidal više sviđa kao protivnik nego Kamaru Usman. Uzbudljiva borba bi sigurno bila protiv Jorgea, dok Usman ima sličan stil poput Khabiba. Zanimaju me obojica. U ovoj kategoriji osjećam se lak, brz i precizan. Vidjet ćemo što će se dogoditi", zanimljiv je stav o eventualnom ostanku u velteru, posebno jer pobjednik borbe Nurmagomedova i Fergusona vjerojatno neće biti raspoloživ do kasnog ljeta ili jeseni.

Za kraj je naravno odradio jednu najavu borbe u svom stilu.

"18. siječnja bit će krvi, ali neće biti zle krvi", zaključio je na kraju McGregor, prije nego što su on i Cerrone odradili svoje prvo ovotjedno sučeljavanje. Očekuje se još dva. Ono nakon ceremonijalnog vaganja te ono u kavezu prije nego sudac da znak za početak borbe.

Linker
03. svibanj 2024 16:29