UFC

Merab Dvalishvili o napadu na pojas bantam kategorije: ‘Čekat ću i do godinu dana ako treba, samo da se Sterling osveti!‘

Merab Dvalishvili 

 ALEX GOODLETT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Alex Goodlett/getty Images/profimedia
Želi da Sterling dobije priliku za revanš

Put do naslova UFC prvaka u bantam kategoriji upravo se zakomplicirao za Meraba Dvalishvilija, ali to mu je sasvim u redu. Uspješnog UFC-ovog natjecatelja u bantam kategoriji mnogi su označili kao prvog izazivača u diviziji i očekivalo se da će se boriti za pojas u bliskoj budućnosti. No, prošle subote stvari nisu išle po planu, a sada se čini da će Dvalishvili (16-4, 9-2 UFC) morati još pričekati.

Aljamain Sterling se nadao da će braniti svoj pojas protiv Seana O‘Malleyja na UFC-u 292 u Bostonu, a zatim prijeći u pero kategoriju, ostavljajući svom prijatelju i timskom kolegi priliku da se bori za upražnjeni pojas. Nažalost po Dvalishvilija, Sterlinga je zaustavio O‘Malley i čini se da će odmah dobiti revanš. Dvalishvili želi da njegov prijatelj dobije priliku. Ako se revanš dogodi, 32-godišnjak se ne želi boriti ni s jednim drugim suparnikom i planira čekati sljedeći pokušaj za naslov.

“Nakon Aljamaina Sterlinga, ja sam kandidat broj jedan i svi to znamo. Imam niz od devet pobjeda i pobijedio sam dva bivša prvaka jedan za drugim. Borio sam se sa svakim koga su stavili ispred mene. … Mislim da je pravi put da se Aljo vrati, pobijedi O‘Malleyja, vrati svoj pojas i mislim da nakon toga može ići u višu težinsku kategoriju. Ako on napusti pojas i uzme godišnji odmor ili tako nešto, ja ću se boriti za pojas s onim tko bude sljedeći. Sada, ne želim žuriti. Samo ne želim nikakvu glupu svađu, znaš, jer svađa nema smisla. Ne želim se boriti s nekim tko gubi. Što mi ova borba donosi?", zapitao se pa nastavio:

“Želim se boriti protiv najboljih boraca. Ne želim se testirati, već sam testiran. dokazao sam to. Dakle, dobar način bi bio dati Alji revanš, a nakon toga ću samo čekati svoju borbu za naslov, a poslije ćemo to smisliti. Ali sljedeće ću se samo boriti za naslov – čak i ako budem morao čekati godinu ili više.”

Dvalishvili nije izgubio otkako je pretrpio gubitak tehničkom predajom od Rickyja Simona u svojoj drugoj UFC borbi 2018. godine. Od tada je ostvario devet uzastopnih pobjeda, porazivši poznata imena kao što su Jose Aldo, Marlon Moraes, John Dodson i Brad Katona. “The Machine” se posljednji put natjecao u ožujku, kada je jednoglasnom odlukom sudaca dominirao nad bivšim prvakom Petrom Yanom i od tada se oporavlja od operacije ruke.

Linker
30. travanj 2024 04:27