UFC

Merab Dvalishvili uspješno izbjegao Umara Nurmagomedova? Khabibovog rođaka navodno čeka poprilično besmislen meč

Umar Nurmagomedov

 Screenshot (instagram, Umar Nurmagomedov)
Mnogi su vjerovali kako će upravo Umar Nurmagomedov biti sljedeći izazivač za pojas u bantamu, ali stvari se ne odvijaju u tom smjeru

Khabibov rođak Umar Nurmagomedov silno je pokušavao doći do statusa sljedećeg izazivača za UFC-ov pojas u bantam kategoriji. Odmah po završetku meča između Meraba Dvalishvilija i Seana O‘Malleyja, Umar je počeo sebe navoditi kao sljedećeg izazivača, a mnogi su zapravo i mislili da je ovaj neporaženi Dagestanac sigurna opcija za napad na pojas.

Merab Dvalishvili kao prvak bantama nastavio je osporavati rezime Umara Nurmagomedova, navodio je kako mu fali barem još jedna pobjeda nad visokorangiranim izazivačima te je isticao Deivesona Figueireda kao sljedećeg izazivača. Nakon što je potvrđeno kako će Figueiredo 23. studenog (11. mjesec) odraditi meč protiv Petra Yana, vjerovalo se da je to potvrda kako će Umar Nurmagomedov biti sljedeći izazivač.

Međutim, dalo se naslutiti da postoje određeni problemi s ugovaranjem meča između Meraba i Umara. Nurmagomedov je javno pozivao Dvalishvilija da prihvati meč i usput je govorio kako Gruzijac daje sve od sebe da izbjegne tu borbu.

"Hej, Merabe. Ti znaš da ramazanski post započinje u ožujku (treći mjesec) i znajući to, inzistiraš da se borimo u ožujku. U drugom mjesecu održat će se event u Australiji i tamo nas neće uvrstiti. Ali u siječnju (1. mjesec) će biti priredba u Los Angelesu. Idemo se tamo boriti, to je dovoljno vremena za pripremu. Prekini tražiti izlike i daj ljudima ono što žele. Svi koji prate našu kategoriju žele gledati ovaj meč.", poručio je Umar Nurmagomedov početkom ovog mjeseca.

Čini se da je Umar bio u pravu i da je Merab uistinu odbijao boriti se, barem u terminima koje je Nurmagomedov predlagao. Naime, sinoć je došla vijest kako će Umar Nurmagomedov nastupiti već u 12. mjesecu, ali protivnik neće biti prvak Merab Dvalishvili. Poznati i relevantni ruski borilački portal Red Corner MMA navodi kako će Umar Nurmagomedov predvoditi UFC-ov event koji će se 14. prosinca (12. mjesec) održati u Tampi. Bit će to posljednji ovogodišnji UFC-ov event, a s Umarom će snage odmjeriti Song Yadong!

Iako je na papiru ovo vrlo interesantan meč, jer Song Yadong borac je koji je potkovan u svim segmentima borbe i uvijek pruža uzbudljive mečeve, mnogi ne vide smisao ovakvog uparivanja. Naime, Song je osmi u poretku izazivača unutar bantam kategorije i poražen je u svom posljednjem nastupu. Bolji od njega u trećem mjesecu ove godine bio je Petr Yan.

Umar Nurmagomedov s druge strane drugi je u poretku izazivača, a ranije ove godine porazio je Coryja Sandhagena. Song Yadong u ovom trenutku korak je unazad za Umara, jer borac kojeg je porazio u prošlom nastupu (Sandhagen) ipak je nešto kvalitetniji od Songa.

Umar Nurmagomedov mogao bi dugo čekati svoj "title shot"

Ako se vijest Red Corner portala pokaže istinitom, Umar Nurmagomedov mogao bi se načekati prije nego dobije napad na pojas. Ramazanski post tijekom 2025. godine počinje u ožujku (treći mjesec) i Umar Nurmagomedov neće nastupiti u prvom kvartalu te godine. Porazi li Figueiredo Yana u međusobnom okršaju, sasvim je izgledno da će uskočiti ispred Umara i preuzeti status sljedećeg izazivača. Recimo teoretski da Merab i Figueiredo odrade borbu u trećem ili četvrtom mjesecu sljedeće godine, za očekivati je da će pobjednik meča pauzirati nekoliko mjeseci nakon toga. Tako bi Umar mogao čekati sve do druge polovice sljedeće godine, naravno, ako porazi Songa Yadonga. No, možda se stvari ipak odviju u nekom povoljnijem smjeru za ovog sjajnog neporaženog bantamaša.

Linker
18. listopad 2024 09:35