UFC

Michael Bisping otkrio: ‘Darren Till je nastupio protiv Brunsona s teškom ozljedom koljena‘

Darren Till
 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Čini se kako Darren Till ima opravdan razlog svog poprilično lošeg nastupa protiv Dereka Brunsona

Dugo Darren Till nije izgledao loše u jednoj borbi kao proteklog vikenda protiv Dereka Brunsona. Borac iz Liverpoola jeste izgubio četiri puta u zadnjih pet nastupa, no čak i protiv Jorgea Masvidala koji ga je brutalno nokautirao, Till je imao svojih dobrih trenutaka. Slično je bilo i protiv Roberta Whittakera protiv kojeg je Darren pružio sasvim korektan nastup. Teško je reći je li Till lošije izgledao protiv Woodleyja ili Brunsona, a u obje borbe završen je submissionom. Umirovljeni engleski borac i trenutni komentator Michael Bisping otkrio je potencijalni razlog Tillovog lošijeg nastupa.

''Otišao sam u 'backstage' vidjeti Darrena nakon borbe i naravno da je bio vrlo razočaran, ali istovremeno je bio i muškarac te je ostao sabran. Bio je frustriran i to je razumljivo. Proveo sam oko 30 minuta s njim i Colinom Heronom (trener Darrena Tilla), samo pričajući s njima i davajući mu savjete. Vjerojatno ću prekršiti njegov kodeks sada, ali on je doživio ozljedu pripremajući se za ovu borbu. Deset tjedana prije borbe potrgao je prednji križni ligament, ali nikada to nije niti spomenuo. To je opravdanje, razlog poraza, kako god to želite nazvati, on to nikada nije spomenuo, a siguran sam da je i Derek imao određenih problema.'', rekao je Bisping za BT Sport te nastavio pričati o Tillu.

''S takvim tipom ozljede, rekao mi je kako je primao razne liječničke tretmane ususret borbi. Naravno da je takva ozljeda utjecala na njegov nastup, ali svejedno, ne možete ništa oduzeti Dereku Brunsonu od njegove pobjede, Darren je sam odlučio da će nastupiti.''

Darren Till morao je otkazati dva prethodno ugovorena nastupa protiv Jacka Hermanssona i Marvina Vettorija, oba puta zbog ozljede. Moguće je da je i ovaj puta uistinu vukao ozljedu, no nije htio otkazati još jedan nastup. Derek Brunson s druge strane također je imao svojih problema. Tri tjedna prije borbe dobio je težak udarac u rebra na sparingu i gotovo je otkazao borbu zbog toga, no na koncu je i on nastupio. Dakle, gledali smo borbu dvojice boraca načetih teškim ozljedama. Ukoliko je Tillov prednji križni ligament uistinu potrgan, engleski borac mogao bi ponovno nešto dulje izbivati iz kaveza.

Linker
23. travanj 2024 08:06