UFC

(FOTO) Michael Chandler dislocirao je prst lijeve ruke netom prije meča: Pokazao je ogromnu oteklinu

Michael Chandler

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije ozlijedio se u svlačionici prije same borbe

Velik pritisak osjećao je Michael Chandler uoči borbe protiv Tonyja Fergusona na UFC 274 priredbi. Iako se ''Iron'' sve od dolaska u UFC bori samo protiv najboljih te je apsolutno pridobio fanove, iza njega bila su dva poraza u nizu, a pobjeda je bila imperativ.

Nije meč najbolje krenuo za Chandlera kojem je Ferguson napravio nekolicinu problema u prvoj rundi. Chandler je gostujući u ''The Pat McAfee'' showu otkrio kako su stvari krenule po zlu još prije samog meča.

Naime, samo pola sata uoči početka borbe, Chandler je dislocirao svoj prst na lijevoj ruci (prstenjak), a opisao je detaljno kako se to dogodilo.

''Dislocirao sam prst 20-30 minuta prije borbe, blokirajući udarac nogom. Moram zakazati pregled kod doktora. Moj prijatelj Demarques Jackson, moj sjajni trening partner, bacao je kickove, a ja sam došao na 'sjajnu ideju'. Iako sam završio svoje zagrijavanje te sam trebao izaći u kavez kroz deset do dvadeset minuta, zamolio sam ga da baci nekoliko lijevih high kickova na mene. Htio sam ih blokirati i uzvratiti kontrom u tijelo. On je bacio normalan kick kao što je to radio preko tisuću puta sa mnom, ali moj se prst savio skroz prema natrag. Adrenalin me držao i govorio sam si kako to nije ruka, nego čekić. Morao sam se boriti.'', ispričao je Michael, pritom pokazujući veliku oteklinu na spornom prstenjaku.

Ovo je samo još jedan primjer koliko su profesionalni borci zapravo čvrsti i s kakvim sve ozljedama ulaze u svoje mečeve. Chandlera je ovakva greška mogla skupo koštati, ali spektakularnim ''front kickom'' došao je do velike pobjede.

Linker
20. travanj 2024 05:30