UFC

Michael Chandler o verbalnom sukobu s Poirierom: ‘Ja sam pacifist, sve dok se ne nađem u kavezu‘

Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Ufc)
Odlični borac lake kategorije najavio je potencijalni meč protiv Poiriera

Borba Michaela Chandlera i Dustina Poiriera jedna je od onih koja na papiru izgleda kao sjajan kandidat za najbolji meč godine. Sve su glasnija šuškanja kako će se taj meč dogoditi, a 12. studenog (11. mjesec) mogao bi biti datum održavanja.

Dodatno je ovaj meč dobio na težini tijekom UFC 276 priredbe, jer tada su se njih dvojica verbalno obračunali na tribinama, a spriječen je i potencijalni fizički obračun. Sve probleme mogli bi razriješiti unutar kaveza u Madison Square Gardenu, a iako meč službeno nije ugovoren, Michael Chandler ga je u razgovoru za MMA Fighting dao već najaviti.

‘‘Znate da će biti vatromet. Dustinu ne možete prigovoriti da je ikad bio u dosadnoj borbi, a ni ja nikada nisam odradio dosadan meč. Dakle, bit će vatromet kad god se ovaj meč dogodi.‘‘, rekao je Chandler, a zatim se osvrnuo na spomenuti sukob tijekom UFC 276 eventa.

‘‘Čuo sam nekakve povike, okrenuo sam se, a onda sam shvatio da Dustin pokazuje prema meni. Moglo se zaključiti da se meni obraća. Zatekao me u potpunosti. Nisam bio tamo da bih upadao u nekakve sukobe i kontroverze. To nije u mojoj prirodi. Iskreno, bježim od takvih stvari. Ja sam na neki naćin pacifist, osim kad se nađem u kavezu i bivam plaćen da se borim. Osiguranje nas je pokušavalo razdvojiti, a ja sam se htio približiti da čujem što mi govori, jer glazba je bila preglasna, kao i publika. Nisam ga mogao razumjeti što govori. Došao sam mu bliže, a on mi je rekao da ima problem sa mnom.‘‘, pojasnio je Chandler.

U nastavku razgovora ‘‘Iron‘‘ je dodao kako je animozitet nastao na temelju nekih prijašnjih intervjua gdje je Dustin izjavio ‘‘kako bi radije prodavao ljuti umak, nego se borio protiv Chandlera‘‘, a Chandler se na to uvrijedio i jednom prilikom nije uvrstio Dustina među kandidate napasti pojas.

‘‘To sam govorio jer on je tada pričao o umirovljenju i da se više ne planira boriti u lakoj kategoriji. Govorio je o prelasku u velter i jako je lobirao za svoj meč protiv Diaza. On je u mojim mislima tada napustio laku kategoriju. Mislim da ga je to razljutilo, ali ne zabrinjava me to previše. Poštujem ga kao borca, kao što poštujem sve borce s kojima sam se borio.‘‘, zaključio je Michael.

Nema se puno toga za dodati, osim da se svi vjerojatno nadamo kako će ova borba uskoro postati službenom. Tada će i pravo iščekivanje moći službeno započeti.

Linker
19. travanj 2024 20:24