UFC

Miesha Tate otvorena za revanš protiv Holly Holm: ‘Žena sam na misiji, sigurno ćemo se opet boriti‘

Miesha Tate vs Holly Holm
 Screenshot (youtube, Ufc)
Holly Holm mogla bi dobiti priliku za željeni revanš nešto više od pet godina nakon prve borbe

Petog ožujka 2016. godine Miesha Tate iznenadila je svijet te ostvarila svoj najveći san, barem što se profesionalnog sporta tiče. Naime, na UFC 196 priredbi, Miesha je postala prvakinjom UFC-ove bantam kategorije. Pobijedila je tadašnju prvakinju Holly Holm gušenjem u petoj rundi. Prvakinju je uspavala minutu i pol prije kraja borbe, a sve tri sudačke kartice imale su Holm u vodstvu (38-37). Ukoliko se finiš nije dogodio, vrlo vjerojatno bi borba završila neriješenim ishodom te bi Holly zadržala pojas. Ipak, Tate je uspjela doći do pobjede te je osvojila UFC-ov pojas u svom drugom napadu na titulu.

Holly Holm teško je podnijela taj poraz jer je pojas izgubila već u prvoj obrani i nikada ga više nije vratila u svoj posjed. Miesha Tate također je izgubila pojas već u prvoj obrani, a savladala ju je Amanda Nunes koja i dalje vlada ženskom bantam kategorijom. Više od pet godina nakon borbe između Holm i Tate, sve je glasnija priča oko njihovog revanša. Holly je pokazala takve tendencije još u travnju, a ''Cupcake'' se na konferenciji za medije nakon današnje pobjede protiv Reneau osvrnula na moguć revanš protiv Holm.

''Sve opcije dolaze u obzir, prihvaćam bilo koju borkinju za protivnicu. Mislim kako bi druga borba protiv Holly bila odlična. Puno je djevojaka u ovoj kategoriji te ne znam gdje ću završiti u poretku idućeg tjedna. Međutim, nisam jedna od onih koja će tvrditi kako nešto zaslužuje. Shvaćam da se moram penjati na ljestvici. Nije mi bitno koje će ime staviti ispred mene na putu ka vrhu. Sigurna sam kako ćemo se Holly i ja ponovno boriti, nema nikakve dileme.''.

Miesha se osvrnula i na sjajan nastup protiv Reneau te je objasnila zašto nije mogla ostati umirovljena.

''Ovo je razlog zašto sam se vratila iz mirovine. Osjećala sam da imam još toliko toga za dati te da uistinu postoji bolja verzija mene. Nisam htjela napustiti sport razmišljajući kako nisam pokazala svoju najbolju verziju.'', rekla je Miesha okupljenim medijima.

Što se njenog idućeg nastupa tiče, ''Cupcake'' želi uzeti neko vrijeme da joj se slegne ova pobjeda te da uživa u njoj, a iduću borbu planira odraditi krajem 2021. godine.

''Želim da mi se slegnu dojmovi ove pobjede. Ne želim biti u nekakvoj žurbi, no neka bude jasno da sam žena na misiji. Želim doći do vrha. Mislim da je borba krajem godine razumna opcija.''

Linker
27. travanj 2024 06:55