UFC

Miočić analizirao meč: 'Ispričao sam mu se 45 puta, a borbu bih završio da sam imao još malo vremena'

Stipe Miočić
 screenshot/YouTube
Stipe Miočić zadovoljan je odrađenim u trećoj borbi protiv Daniela Cormiera

Nakon što je po četvrti put u karijeri obranio titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije te nakon što je ukupno šesti put slavio u borbi za istu, Stipe Miočić izašao je pred novinare na službenoj konferenciji za medije. Prvo pitanje odmah se ticalo zadovoljstva samom izvedbom, koja je bila dovoljna za pobjedu u najvažnijoj borbi karijere.

"Odradio sam dobar posao. Ne mogu reći sjajan jer sam neke stvari svakako mogao odraditi bolje. No, kad se dva momka bore tri puta, ne može biti savršeno. Krenuo sam sporije, bio sam srušen, ali sam se ustao i onda je dalje sve bilo bolje", otkrio je Stipe, da bi se odmah okrenuo ubodima u oko, koji su ovog puta postojali s obje strane:

"Žao mi je što se to dogodilo jer to sigurno nije nešto što ću napraviti namjerno. 45 puta tijekom borbe sam mu se ispričao. No, isto to je on meni napravio više puta. Niti moje niti njegovo nije bilo namjerno. Nisam niti znao da sam ga pogodio dok nisam vidio na snimci. Bilo je gadno."

O planovima za dalje u ovom trenutku nije htio, što je lako zaključiti iz rečenice: "Idući tjedan mi je rođendan i razmišljam samo o tome", no zato je dio svog vremena posvetio Cormieru i cijelom rivalitetu koji se kroz ove dvije i pol godine, otkako je prva borba najavljena, izgradio.

"Ja sam uvijek imao puno poštovanja prema njemu. On je sjajan borac i želim mu sve najbolje u budućnosti. Isto tako je sjajan komentator. Nikad nisam imao animoziteta prema njemu. Rekli smo si neke stvari, no sve je to stvar ove igre. On je čak rekao da ne igram tu igru pa sam morao pokazati. Neke stvari koje je rekao mi nisu dobro sjele, no to je sada iza nas. Želim mu sve najbolje."

Krajem druge runde imao je Stipe dobru priliku sve završiti puno ranije nego što je to na kraju bio slučaj. Srećom po Cormiera, došao je kraj runde i to u trenucima kad se činilo da nedostaje tek još koji udarac da bi sve bilo gotovo.

"Uvjeren sam da bih završio borbu da sam imao još malo vremena. Bila je to situacija kao u četvrtoj rundi naše prošle borbe, pogodio sam isto mjesto. Mislim da sam požurio. Trebao sam napraviti još jedan korak unazad i onda ga pogoditi, tad bih ga imao. Zbog toga sam krenuo žestoko u trećoj rundi. No, isto tako on me pogodio u prvoj rundi. Žestoko me uzdrmao, kratko sam se izgubio, no onda sam pogledao i bilo mi je lakše kad sam shvatio da ga i dalje vidim", otkrio je Stipe nešto o toj situaciji, ali i o svojim problemima u kojima se našao.

Neke promjene za ovu borbu je napravio, no upitan je i oko toga što tu smatra najvažnijim.

"Bilo je važno da ne uđem u borbu poput idiota. Ovog puta sam se od početka osjećao dobro, posebno nakon što sam se ustao kad me srušio. Nisam bio zabrinut. Neke stvari sam odradio krivo, ali upravo to je ovu borbu učinilo sjajnom, doveo me u situaciju gdje moram sam sebe propitati neke stvari", izvukao je Stipe i neke pouke.

Kasnije je ipak dao neku vrstu odgovora na pitanje koliko će vremena proći dok ga idući put vidimo u borilištu.

"Mislim kako ću uzeti pauzu od godinu dana da bih razbjesnio još ponešto ljudi. Ove godine sam imao plan odraditi operaciju na oku i pandemiju da se ne bih morao boriti", rekao je Stipe posluživši se sarkazmom, da bi onda dodao: "Otići ću kući i vidjeti što imaju spremno za mene."

Francis Ngannou je idući, a najavljuje se i Jon Jones. Stipe je isto tako često prozivan od strane Curtisa Blaydesa, a još neki borci iz vrha imaju šampionske ambicije, kao i neki čije vrijeme tek dolazi. Naravno, svi oni gledaju prema vrhu na kojem je ponovno pripadnik vatrogasne postrojbe iz Clevelanda.

"Ako me prozivaju, čini se da nešto radim na dobar način. Imam još puno toga za dokazivati. Moram nastaviti pobjeđivati jer pobjeđivati je zabavno. Isto tako moram svojoj obitelji osigurati dobar život", zaključio je još UFC-ov prvak, time davši do znanja kako ćemo ga u Octagonu gledati još neko vrijeme. Na radost svih fanova pravog MMA-a.

Linker
19. travanj 2024 11:32