UFC

Miočić objasnio kako je Anderson Silva bio inspiracija za taktiku kojom je porazio Cormiera na UFC-u 241

Stipe Miočić
Stipe Miočić vratio se na tron UFC-ove teške kategorije porazivši Daniela Cormiera u njihovom revanšu koji je sinoć predvodio UFC 241 priredbu u Anaheimu. Miočić je "DC-a" završio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi i tako mu se osvetio za prošlogodišnji poraz kada je izgubio titulu u njihovom prvom meču na UFC-u 226.

No, najtrofejniji prvak u povijesti UFC-ove teške kategorije nije imao lagan zadatak u Honda Centeru. Cormier je odlično otvorio meč i uvjerljivo nadjačao "Vatrogasca" u uvodnim rundama. Miočić se probudio u trećoj, a u četvrtoj rundi je promijenio taktiku i počeo lijevom rukom ciljati Cormierovo tijelo. Strategija se isplatila jer Cormier je s vremenom od bolnih udaraca pokleknuo i tako otvorio Miočiču prostor da završi borbu.

"Vidio sam da je otvoren za te udarce u tijelo", rekao je Miočić na press konferenciji nakon borbe. "Ranije tijekom tjedna sam pričao s trenerom, rekao sam, 'Sjećaš se kako Cormier diže ruke kada blokira udarce? Ali znaš što, nitko do sada nije testirao njegovo tijelo, mogao bih ja probati.' Sjećam se kako ga je Anderson Silva na UFC-u 200 pogodio u tijelo i pomislio sam da je možda tu malo slabiji nego što mislim. I onda sam ga udario nekoliko puta i vidio da se grči."

Ipak, Miočič je u prve dvije runde primio značajan broj udaraca koji su većinom išli u njegovu glavu i rastvorili mu posjekotine po licu.

"Da, to je bilo sranje. Imao sam osjećaj kao da me gađao prstom u oko, možda nije. Ne znam, ali osjećao sam kao da je prst, možda je bila šaka. Nisam htio kukati oko toga, ali ne znam što je to bilo. Slušajte, on je nevjerojatan borac. Učinio je borbu neugodnom. Radio je to prve dvije runde, ali onda sam vidio da je počeo usporavati i shvatio da je vrijeme da preuzmem kontrolu."

Miočić je priznao da je nakon godinu dana izbivanja iz Octagona koliko je čekao na revanš bio malo izvan svog uobičajenog elementa.

"Pomislio sam da se trebam prestati boriti kao kuja. Jer borio sam se kao kuja. Ali ne želim ništa umanjiti Cormiera. Taj tip je čvrst. Borio se samo s najboljima i pobijedio je najbolje. Trebalo mi je malo vremena da uhvatim ritam. No jedan trener mi je rekao da je vidio kako će u četvrtoj rundi sve biti gotovo. Vidio je po izrazu mog lica i načinu na koji se krećem da će sve biti dobro."

Cormier je tijekom meča došao i do jednog impresivnog rušenja kada je Miočića podignuo u zrak i nosio ga na leđima po Octagonu.

"Imao sam osjećaj kao da me držao u zraku sat vremena. Što je to bilo? Mislio sam da smo u WWE-u ili nešto takvo. Bilo je čudno. Ali to je borba, dogodi se. Pogodio me s nekoliko dobrih udaraca u parteru, ali nisam bio zabrinut. On je čvrst i sjajan je hrvač. Ali ja sam jednostavno sporo krenuo u prve dvije runde. To nisam bio ja. No u trećoj sam osjetio da sam bolji borac. Bilo je malo neugodno, ali to je super. Tako mi to radimo u Clevelandu."

Miočić kaže da mu je ostavština u sportu sada najvažnija stvar što prije nije bio slučaj. No sve se promijenilo otkako je dobio kćer koju želi učiniti ponosnom.

"Sada se sve svodi na moju ostavštinu. Prije nisam mario za ostavštinu, ali sada je to jedino što mi je bitno. Želim da moja kćer bude ponosna na mene i vidi da sam se borio kako bih joj osigurao bolji život. Želim da me pamte kao dobrog čovjeka i čvrstog borca. Prošao sam kroz nedaće, napravio puno toga. Put nikada nije bio lagan, ali meni to ne smeta. Sviđa mi se što je teško jer to moj uspjeh na kraju čini još slađim."

Što je sljedeće za Miočića tek ćemo vidjeti. On sam je rekao kako će se prvo dobro odmoriti i oporaviti tijelo prije nego što donese odluku o idućem potezu. U svakom slučaju, Francis Ngannou ga već spremno čeka na revanš, a možda i Cormier prije mirovine odluči još jednom ukrstiti rukvice s najopakijim čovjekom na svijetu.

Linker
18. travanj 2024 05:17