UFC

Miočić otkrio što je zajedničko Hrvatima i stanovnicima Clevelanda te priznao da su mu treninzi s Cro Copom podigli samopouzdanje

Stipe Miočić
 Instagram
Bivši UFC prvak teške kategorije Stipe Miočić (36) sljedećeg će vikenda, 17. kolovoza, na UFC 241 priredbi u Anaheimu revanširati protiv čovjeka koji mu je prošle godine oduzeo pojas, Daniela Cormiera.

Lanjskog srpnja Cormier se vratio u tešku kategoriju kako bi izazvao najuspješnijeg teškaškog prvaka u povijesti UFC-a. "DC" je iznenadio javnost, pa čak i samog sebe, kada je na UFC-u 226 Miočića završio nokautom u prvoj rundi.

Za pobjedu je presudan bio udarac iz klinča kojeg je Miočič jednostavno opisao kao pogrešku s njegove strane. Uoči revanša Miočić je u intervjuu za Cleveland Magazine upitan je li zbog te situacije posebnu pozornost posvetio nekom aspektu svoje tehnike.

"Ne, pokušavam se poboljšati u svakom segmentu borbe. Samo što ovaj put neću biti glup. Stavio sam se u lošu poziciju. Nisam bio u toj poziciji prije nego što me uhvatio tim udarcem. Događa se. To je život."

Cormier je uvjeren da posjeduje bolje vještine od Miočića te da će i u revanšu pronaći put do pobjede. No Miočić na uzvratni meč gleda drugačije. On smatra da je u prvoj borbi pokazao kako je bolji borac, prije nego što je primio udarac koji ga je koštao poraza.

"Iskreno znam da ga mogu pobijediti. Znam da sam bolji borac od njega. Bio sam uvjeren da ga pobjeđujem u tom meču, i u situacijima gdje smo hrvali kao i u stojci. On je bježao od mene. Ali jednostavno me pogodio s udarcem i udario jače nego što sam mislio. Stoga, svaka mu čast, ali to se neće ponoviti."

Miočić je rodom iz Clevelanda, ali ima hrvatske korijene. Upitan o tom dvojnom identitetu "Vatrogasac" je istaknuo veliku sličnost između Hrvata i stanovnika njegovog rodnog grada.

"Kada se vratim u Hrvatsku posjetiti oca ili se družiti, to je jednostavno isto kao da sam u Clevelandu. Ludo je koliko su slični. Ljudi iz Clevelanda i Hrvati imaju tu osobinu da su odani svom timu i svom narodu. Dobro idu zajedno."

Neizbježno je bilo i pitanje o legendarnom Mirku Filipoviću. Miočić je s Cro Copom trenirao prilikom svojih posjeta Hrvatskoj te ima smo riječi hvale za našeg najuspješnijeg borca svih vremena.

"Iskustvo s Mirkom je bilo sjajno. On je dobar tip. S njim sam odradio neke od najjačih sparinga u životu. Taj tip je životinja, legenda. Mnogo sam naučio od njega i zbog njega mi je definitivno poraslo samopouzdanje."

Linker
18. travanj 2024 07:29