UFC

Mirsad Bektić prokomentirao tijesni poraz: 'Nekad vjetar puše u drugom smjeru'

Mirsad Bektić
 screenshot/Youtube
Mirsad Bektić doživio je na UFC 247 svoj drugi poraz u nizu. Podijeljenom sudačkom odlukom savladao ga je Dan Ige, a borac iz BiH je nakon borbe uspio ostati miran te se odmah obratio svojim fanovima i prijateljima.

Mirsad Bektić odradio je dobru borbu protiv Dana Igea, koji je u okršaj protiv njega ušao s nizom od četiri pobjede. Sparing partner Khabiba Nurmagomedova iznenadio je Mirsada u prvoj rundi, no onda je borac rodom iz Srebrenice preuzeo kontrolu u drugoj rundi. Treća je bila potpuno izjednačena i nekako bi neodlučeni ishod bio najpošteniji, no suci su morali odabrati jednu stranu. Dvojica su tako presudila u korist Igea, nakon čega je Bektić po prvi put u karijeri spojio dva poraza.

Nije Mirsad pao u očaj. Prihvatio je odluku te se nedugo nakon borbe obratio svojim prijateljima i fanovima. Sretan je što nije doživio neku ozljedu te će uskoro moći krenuti u pripreme za novu borbu. Nažalost, ovim porazom je još više udaljio od povratka u Top 15 poredak UFC-ove perolake kategorije.

"Ponekad vjetar zapuše u drugom smjeru i lopta ne završi tamo gdje smo se nadali. Iako nismo postigli rezultat kojem smo se nadali, ja imam puno toga za biti zahvalan. Prije svega i najvažnije, na ljudima koji me svakodnevno podržavaju. Sretan sam što sam fizički i mentalno zdrav. Uvijek postoji puno toga za naučiti, neovisno bila pobjeda ili poraz. Možete biti sigurni da ću se vratiti vrlo brzo, jači nego ikada prije", napisao je Mirsad uz fotografiju sa svojim nutricionistom i kondicijskim trenerom, Mikeom Dolceom. Dodao je tu još nekoliko fotografija svoje obitelji i prijatelja. Osim toga se dodatno zahvalio svojim sponzorima.

Bektić je trenutno na šest pobjeda i tri poraza kao UFC borac. Ipak, najveći problem dosadašnje karijere su mu bile ozljede. Ukoliko ih uspije izbjeći te uhvatiti kontinuitet nastupa, nitko se neće začuditi ako ispuni svoj ogromni potencijal uz kakav je u UFC pristigao.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Sometimes the wind blows and the ball doesn’t land quite where we expected. Although we didn’t get the result we were hoping for, I have a lot to be grateful for. Most importantly, the people who support me and encourage me daily. I am also lucky to be healthy physically and mentally. There is always much to be learned from a win or a loss. You can be sure that I’ll be back soon, stronger than ever. Thanks for being part of this ride with me. I appreciate your words of encouragement and the support you send from around the world. Special thank you to my partners @neohworld and @NissanofOmaha @jjones68122 , who both keep me going with food and transportation. Stay tuned. You’ve seen nothing yet.

Objavu dijeli Mirsad Bektić UFC (@mirsadbektic)

Linker
13. travanj 2024 03:20