UFC

Mokaev i dalje protestira zbog Ercegovog ‘title shota‘, fanovi uzvraćaju: ‘Dvije runde proveo si na koljenima držeći Pereza za gležnjeve‘

Muhammad Mokaev

 Instagram (muhammad Mokaev)
23-godišnji Britanac dagestanskih korijena teško se nosi s činjenicom da ga je UFC preskočio prilikom odabira izazivača

Odabir Stevea Ercega kao sljedećeg izazivača za pojas u UFC-ovoj muha kategoriji naišao je na mnoštvo podijeljenih reakcija. Nekima se sviđa UFC-ov potez kojim daju priliku autsajderu da ‘‘šokira svijet‘‘, a puno je i onih koji su složni kako prvak Alexandre Pantoja u ovom trenutku nema naročito boljih opcija.

Naravno, mnoštvo je i nezadovoljnih, a među najnezadovoljnijima definitivno su oni borci koji su bolje plasirani od Ercega i nadali su se kako će njima pripasti status sljedećeg izazivača. Jedan od takvih svakako je Muhammad Mokaev, sedmorangirani izazivač unutar UFC-ove bantam kategorije.

Mokaev unutar UFC-ovog kaveza ima šest pobjeda u jednako toliko nastupa, dok Erceg ima duplo manje pobjeda pod okriljem najveće svjetske MMA organizacije. Mokaev je bolje rangiran u poretku, voljan je nastupiti na UFC 301 eventu u Rio de Janeiru, ali UFC je ipak odabrao Ercega.

Moguće da je Mokaeva koštao njegov posljednji nastup. Britanac dagestanskih korijena početkom ovog mjeseca porazio je Alexa Pereza jednoglasnom odlukom sudaca, ali bila je to podosta tijesna i neuvjerljiva pobjeda Mokaeva. Njegov nastup gotovo nikog nije oduševio, dok je Erceg na istom eventu nokautirao Matta Schnella u drugoj rundi borbe.

Dobio je Erceg prednost na temelju atraktivnijeg i uvjerljivijeg nastupa, a jedan od fanova na Twitteru dao je do znanja Mokaevu kako nastupom protiv Pereza jednostavno nije zaslužio napad na pojas.

Mokaev je putem Twittera negodovao zbog UFC-ove odluke o odabiru Ercega kao idućeg izazivača, uputio je i objavu sa srednjim prstom, a zatim je dobio odgovor jednog od fanova.

‘‘Dvije od tri runde proveo si na koljenima, držeći Perezove gležnjeve. Teško je dobiti ‘title shot‘ nakon toga.‘‘

Vrlo brzo Mokaev je uzvratio argumentom:

‘‘Imam više finiša u UFC-u nego Erceg mečeva.‘‘

Mokaev je u pravu po tom pitanju. Četiri pobjede upisao je prekidima, ali Steve Erceg odmah po dolasku u UFC ‘‘gurnut je u vatru‘‘, a dva od tri meča odradio je s rangiranim borcima.

Također, ovo je samo još jedan primjer kako su ‘‘MMA borci dobri onoliko koliko su bili dobri u posljednjem nastupu‘‘. Steve Erceg u svom posljednjem nastupu definitivno je izgledao bolje nego Mokaev u meču protiv Alexa Pereza.

Na kraju krajeva, Mokaev je mlad, 23 su mu godine i pregršt je vremena pred njim.

Linker
27. travanj 2024 13:27