UFC

Molly McCann prekinula je gubitnički niz: Ona i još trojica boraca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara

Molly McCann ahead of her women‘s flyweight bout against Julija Stoliarenko at The O2, London. Picture date: Saturday July 22, 2023.,Image: 791248497, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: George Tewkesbury/PA Images/Profimedia

 GEORGE TEWKESBURY/PA IMAGES/PROFIMEDIA George Tewkesbury/pa Images/profimedia
Borkinja iz Liverpoola spustila se u slamka kategoriju i uspješno je debitirala u najnižoj težinskoj kategoriji unutar UFC-a

Ne pretjerano atraktivan event sinoć nam je ponudio UFC, najveća svjetska MMA organizacija. Nassourdine Imavov i Roman Dolidze nisu imena koja će privući širu publiku, posebno ne Europljane koji bi morali ostati budni do sitnih sati kako bi pogledali taj meč.

Renato Moicano, Drew Dober, Randy Brown, Natalia Silva itd., također nisu imena iz kategorije najpopularnijih boraca na rosteru, barem zasad. Uz sve to, mečevi nisu bili pretjerano atraktivni i UFC Fight Night 235 u globalu je event za zaborav.

No, neki borci ipak su ponudili nastupe vrijedne spomena, ali i bonusa u iznosu 50 tisuća američkih dolara. Ukupno četvero sudionika kući odlaze bogatiji za bonus, a odabir je podosta očekivan.

50 tisuća dolara za najbolje izvedbe kući odnose Randy Brown i Molly McCann. Brown je odradio uistinu sjajan nastup i lakoćom je porazio iskusnog Muslima Salikhova. Jamajčanin je trebao nešto više od tri minute za novu pobjedu nokautom, a Salikhova je nokautirao sjajno povezavši dva prednja direkta, a zatim stražnji kojim je okončao meč. Jedan dodatni udarac iz gornje pozicije nije bio niti potreban, ali Brown je udarao dok ga sudac nije zaustavio.

Odlična pobjeda vrlo dobrog UFC-ovog velteraša i apsolutno zasluženo odnosi bonus. Zasluženo je nagrađena i Molly McCann. Borkinja iz Liverpoola odlučila se spustiti u slamka kategoriju, a njen debitantski meč u toj težinskoj kategoriji dobro je prošao po nju.

‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi Molly je porazila Dianu Belbitu, a do pobjede je došla točno sekundu prije kraja prve runde. Molly je tom pobjedom prekinula gubitnički niz od dva uzastopna poraza i ostvarila je prvu pobjedu od sedmog mjeseca 2022. godine. Najavljivala je Molly napredak u hrvačkom i parteraškom segmentu, a na kraju nam je i demonstrirala taj napredak. Zanimljivo pojačanje za slamka kategoriju.

U kategoriji za najbolju borbu večeri nagrađeni su Charles Johnson i Azat Maksum, borci muha kategorije. Tri runde odradili su Johnson i Maksum, a jednoglasnom odlukom sudaca slavio je američki borac. Johnson je uoči ovog meča bio u gubitničkom nizu nakon tri uzastopna poraza, dok je Azat Maksum u kavez ušao kao neporažen borac (17-0). Johnson je dokazao kako Maksum ipak nije toliko dobar koliko ‘‘score‘‘ pokazuje i zasluženo je slavio u ovom meču.

Borba je ponudila razmjene u svim segmentima. Oba borca upisala su po dva rušenja, ali Johnson je udarački bio frekventniji i konkretniji te je zasluženo slavio u ovom meču. Poraz bi ga vjerojatno udaljio iz UFC-a, ali Johnson se izborio za ostanak, kao i za taj bonus u iznosu 50 tisuća dolara.

Linker
27. travanj 2024 07:47