UFC

Movsar Evloev jasno poručio: ‘Dana White, daj mi protivnika kojeg zaslužujem ili si ti idući‘

Movsar Evloev
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Movsar Evloev na UFC 263 priredbi odradio je još jedan dobar nastup te otkrio svoje planove.

Ruski borac perolake kategorije pobIjedio je Hakeema Dawodua na posljednjoj UFC-ovoj priredbi. Čak devet rušenja zabilježio je u toj borbi, a pobjedu je ostvario jednoglasnom sudačkom odlukom. Posebno dominantan bio je u drugoj rundi koju je dobio 10-8 na sve tri sudačke kartice. Njegov niz sada je na impresivnih pet pobjeda u nizu unutar promocije dok je u profesionalnoj karijeri i dalje neporažen (14-0). Kanađanin Hakeem Dawodu bio je na nizu od pet pobjeda sve do ovog vikenda i spomenutog poraza od Evloeva.

Sve je jasnije kako Rus ima ozbiljne ambicije kao i vještine kojima ih može opravdati. U razgovoru za medije netom nakon svoje borbe, Evloev se osvrnuo na nekoliko zanimljivih stvari. Prije svega, dotaknuo se same borbe te izjavio kako mu je Dawodu priredio samo jedno iznenađenje.

''Samo jedna stvar me iznenadila. Očekivao sam više low kickova, no on ih je bacio samo dva ili tri tokom cijele borbe. Pripremio sam se za njegove kombinacije, a imao sam spremnu i kontru kojom bih ga nokautirao.'', rekao je Evloev.

Na upit koga želi vidjeti kao sljedećeg protivnika, dao je očekivan odgovor s ponešto humora.

''Spreman sam boriti se protiv bilo koga, no protivnik mora biti unutar top 10. Dana, ukoliko moj sljedeći protivnik nije top 10 borac, želim se boriti s tobom.'' našalio se Evloev te nastavio s konkretnim imenima:

''Uistinu nije bitno tko, samo mi recite mjesto i vrijeme. Možda Arnold Allen, on je dobar borac. Josh Emmett, Calvin Kattar također. Zaslužujem top 10 protivnika i takav mi treba kako bih što prije došao do pojasa. Meni je samo pojas bitan.''

Evloev smatra kako uistinu ima sve alate za postati prvakom.

''Posjedujem dobar kardio, moje hrvanje i jiu jitsu najbolji su u kategoriji. Postat ću prvak, vidjet ćete.''

27-godišnji Rus zasigurno je ime koje ćemo gledati pri vrhu ove divizije narednih godina, a preostaje za vidjeti je li uistinu materijal za prvaka kategorije kojom trenutno vlada Alexander Volkanovski. Sve u svemu, Evloev se ne mora previše brinuti za svoju budućnost. Ukoliko borilačka karijera krene krivim putem, uvijek se može osloniti na svoje dvije diplome. Jedna se tiče prava, a druga programiranja.

Kompletan intervju možete pogledati OVDJE

Linker
25. travanj 2024 10:34