UFC

Najavljena prva borba za UFC-ov otok: Garbrandt odlazi prekinuti niz od tri poraza

Cody Garbrandt
 screenshot/YouTube
Najavljena je prva borba za UFC-ovu priredbu koja će se održati 6. lipnja na za sada nedefiniranoj lokaciji. Ona će donijeti povratak Codyja Garbrandta, a bivši prvak će niz od tri poraza pokušati prekinuti protiv Raphaela Assuncaoa.

Ova borba bila je najavljena za priredbu koja se trebala održati 28. ožujka, no bivši prvak ju je zbog problema s bubrezima otkazao još prije nego što su krenula otkazivanja zbog globalne pandemije. Sad je ponovno potvrđena i to za priredbu koja će se održati 6. lipnja. Prema posljednjim izjavama Dane Whitea, to bi trebalo značiti da će se održati na UFC-ovom otoku, za kojeg je najavljeno kako će od lipnja biti u pogonu.

Garbrandt (11-3, 6-3 UFC) za pobjedu ne zna još od prosinca 2016. godine, kad je oduzeo titulu Dominicku Cruzu uz impresivnu predstavu u Octagonu. Iduće tri godine nastupio je po jednom i to tako da je svaki put bio nokautiran. Prvo mu je TJ Dillashaw titulu oduzeo, a onda ga u revanšu još uvjerljivije savladao, da bi treći poraz u nizu došao prošlog ljeta, kad ga je na UFC 235 priredbi nokautirao Pedro Munhoz. Pobjeda mu je imperativ, ali UFC mu nije odlučio olakšati put do nje.

Morat će ju tražiti preko Raphaela Assuncaoa (27-7, 11-4 UFC). 37-godišnji Brazilac ima vidljiv pad u formi, budući da je doživio dva poraza u nizu, no ne tako davno je bio u nizu 11 pobjeda u 12 borbi. Unatoč tome i konstantnom plasmanu na vrhu ljestvice izazivača, nije se dobio priliku boriti za titulu, vjerojatno zbog nedostatka atraktivnosti u njegovom borilačkom stilu. Upravo zbog tog nedostatka atraktivnosti, njemu bi ovo mogla biti borba za ostanak u UFC-u, budući da promociji nije strano riješiti se takvih boraca čim im rezultati prestanu ići u prilog.

Ova borba bi trebala biti na tri runde, odnosno nigdje se nije pojavila informacija da bi mogla predvoditi priredbu.

Linker
24. travanj 2024 00:36