UFC

Najstariji borac na UFC rosteru za idući mjesec dogovorio novu borbu

Fabricio Werdum vs. Aleksei Oleinik
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
19. lipnja u Octagonu će se susresti teškaši Aleksei Oleinik i Sergey Spivak

Kad je 2014. godine UFC u svoje redove doveo 37-godišnjeg Alekseija Oleinika, mnogi su se pitali što može teškaš koji je po svemu sudeći prošao najbolje dane svoje karijere. Ipak, sedam godina kasnije, s gotovo 44 godine na leđima "Kraljevski udav" i dalje je član UFC-a, ujedno najstariji borac na rosteru najveće svjetske MAMA promocije. I unatoč dva poraza u nizu, Oleinik (59-15-1, 6-6 UFC) krenut će idućeg mjeseca u svoj 13. put prema Octagonu.

Na UFC on ESPN 25 priredbi, koja se održava 19. lipnja, čeka ga borba protiv Sergeya Spivaka (12-2, 3-2), 26-godišnjeg Moldavca koji će preko njega pokušati doći do svoje najvažnije UFC pobjede do sada. Nakon lošijeg starta u promociji, u koji je pristigao neporažen, Spivak je u posljednje dvije borbe savladao Carlosa Felipea i Jaroda Vanderau te je dobio priliku napasti rangiranog borca. Naime, iako se nalazi u lošijoj formi, Oleinik je i dalje 15. borac teškaške ljestvice izazivača i to će poziciju braniti protiv čak 18 godina mlađeg kolege. Kad je Oleinik odradio svoju prvu MMA borbu, njegov protivnik imao je tek godinu i pol dana.

U slučaju poraza ovo bi mogla biti i posljednja UFC borba za Oleinika, koji je u Octagonu odradio neke borbu za pamćenje, a umirovljenjem Mirka Filipovića ostao je i posljednji čovjek koji je velikog Cro Copa savladao. Upravo na račun te borbe on je svoje mjesto u UFC-u i izborio. Možda nije brz, možda nije okretan, ali ako vas Oleinik obuhvati rukama, ostavite dovoljno mjesta za tapkati prije nego ostanete bez svijesti. Spivak toga mora biti svjestan.

Priredbu na kojoj će se ova borba naći predvodi duel perolake kategorije između Dana Idea i Chan Sung Junga, borca kojeg svi puno bolje poznaju pod nadimkom "Korean Zombie".

Linker
14. travanj 2024 03:21