UFC

Najveći 'underdog' u pola minute postao UFC-ova priča dana: 'Ovo sam čekao 13 godina'

Kevin Croom
 Screenshot
"Na papiru je trebao izgubiti. Pristao je na borbu dan uoči priredbe, pristao je na drugu kategoriju,..."

Amerikanac Kevin Croom (22-12) jedna je o najvećih priča u nedjelju održane UFC Vegas 10 priredbe.

'The Hard Hitting Hillbilly' samo je dan uoči borilačkog događaja u Las Vegasu zamijenio ozlijeđenog Matta Frevolu i uskočio u meč s Rooseveltom Robertsom (10-3), ali to ga nije zaustavilo da za svega 31 sekundu upiše najznačajniju pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

33-godišnjak iz Missourija odmah je na početku borbe lijevim krošeom uzdrmao Robertsa, a potom ga i ekspresno uhvatio u 'giljotinu' koju nije puštao sve dok nije osjetio tapkanje svog suparnika.

Priča Crooma zanimljiva je i zbog podatka da je riječ o borcu s kojim je UFC u kolovozu prvo potpisao, a zatim ekspresno i raskinuo ugovor.

"Ovo je bio ludi tjedan. Potpisao sam za UFC, došao u Las Vegas, a onda zbog stvari koje su izvan moje kontrole ostao bez nastupa. Doveli su me i otpustili u 24 sata. Ali to neće ništa promijeniti i ja sam korak bliže ostvarenju svog cilja", govorio je tada Croom, koji je svoj debi na najvećoj pozornice čekao do 13. rujna i onda ga odradio sa stilom.

Izvedbom novog borca u UFC-ovom rosteru bio je impresioniran Dana White.

"Tko ne riskira, taj ne profitira. Dečko je došao kao ogroman 'underdog', najveći na popisu borbi. Na papiru nije trebao pobijediti u ovom meču. Pristao je na borbu dan uoči priredbe, pristao je na drugu kategoriju,... Lista je poduža i na njoj ćete pronaći svakakva objašnjenja zašto je on morao izgubiti, ali to je prekrasna stvar kod ovog sporta jer nikad ne znate tko će pobijediti. Riskirao je i stigao do ogromne nagrade", komentirao je predsjednik UFC-a.

Croom je, spomenimo, za pobjedu nad Robertsom osvojio i 50 tisuća dolara vrijedan bonus za izvedbu večeri. Ista je nagrada otišla i u ruke Ottmana Azaitara, dok je najboljom borbom priredbe proglašen rat Michelle Waterson i Angele Hill.

"Čekao sam 13 godina da budem ovdje", rekao je s osmijehom na licu Kevin nakon pobjede koja je glasno odjeknula.

Linker
24. travanj 2024 06:22