UFC

Nakon gotovo godinu dana Shogun Rua ugovorio novu borbu

Shogun Rua
 screenshot/Youtube
Legendarni Mauricio 'Shogun' Rua ugovorio je svoju prvu UFC borbu u 2019. godini., koju će odraditi 11 mjeseci nakon posljednjeg nastupa. Veliki brazilski borac na Fight Nightu u Sao Paulu borit će se po prvi puta nakon pobjede protiv Tysona Pedra, a protivnik mu je Sam Alvey.

UFC Fight Night 164 ugovoren je za 16. studenog, a predvodi ga borba Jacarea Souze i Jana Blachowicza. Programu je sad pridodana borba legende borilačkog sporta, Mauricija "Shoguna" Rue koji će se u Octagon vratiti nakon što si je priuštio zasluženi odmor.

Bivši Prideov i UFC-ov prvak borit će se protiv Sama Alveya (33-13, 10-8 UFC), opasnog udarača koji se trenutno po prvi put u karijeri nalazi u nezavidnoj situaciji od tri poraza u nizu. Ovaj borac svakako je jedan od najaktivnijih u UFC-u i ovo će mu biti treća borba u 2019. godini, a doći će četiri mjeseca nakon poraza koji mu je nanio Klidson Abreu. Ovom opakom udaraču ovo će biti šesta borba otkako je prešao iz srednje u polutešku kategoriju.

Što se tiče Rue (26-11, 10-9 UFC), bivši prvak trenutno je po rezultatima u najboljoj formi svoje UFC karijere. U posljednjih pet nastupa doživio je poraz tek od Anthonyja Smitha, no sami nastupi daleko su mu od impresivnih što se najbolji vidi na UFC-ovom rankingu gdje je plasiran na 14. mjesto poluteške kategorije. Ne tako davno bio je u poziciji gdje se nadao novom napadu na titulu, no poraz od Smitha ga je spustio na mjesto s kojeg se pobjedom protiv Tysona Pedra u prosincu prošle godine nije uspio podići. Ipak, 37-godišnji Brazilac se ne predaje i nada se kako bi ga novi niz dobrih rezultata mogao još jednom vratiti u elitu.

Nekad možda i najpopularniji borac svijeta pokušat će ovom borbom dokazati kako u njemu još uvijek ima kvalitete i žara za pružati borbe kakvima se proslavio. Sam Alvey savršen je protivnik za pružiti mu priliku odraditi takvu borbu. No, isto tako protivnik koji jako dobro pogađa, a brada Shoguna u kakvoj je stanju da je posljednja tri poraza doživio upravo nokautom.

Linker
24. travanj 2024 19:59