UFC

Nakon Whiteove izjave oglasio se i tim Rose Namajunas: 'To nema veze s istinom'

Rose Namajunas
 LUCIANO BELFORD/AGENCIA O DIA/ESTADAO CONTEUDO via AFP
Predsjednik UFC-a tvrdi da se bivša prvakinja ne želi boriti za titulu...

Radi li se samo o nesporazumu ili je riječ o nekakvim igrama, ne možemo sa sigurnošću potvrditi, ali čini se kako Dana White i tim bivše prvakinje Rose Namajunas raspolažu s različitim informacijama.

Već se mjesecima očekuje da bi Rose trebala biti iduća izazivačica za aktualnu prvakinju Weili Zhang, ali nekakvu službenu potvrdu tog dvoboja još uvijek nismo dočekali.

Što se zapravo događa i gdje je zapelo? Ako ćemo vjerovati predsjedniku UFC-a, problem je u Namajunas.

"Čujem da ona ne želi borbu za naslov. Rose se ne želi boriti za pojas. Mislim da joj se to nije sviđalo (pritisak koji je imala kao prvakinja). Ona se ne želi boriti za titulu i vidjet ćemo kako će se ta priča odviti", rekao je White razgovarajući s BT Sportom.

Nekoliko sati nakon što je intervju s Danom izašao u javnost, oglasio se i tim bivše prvakinje. Da budemo precizniji, javio se Pat Barry, zaručnik i trener bivše prvakinje.

"To nema veze s istinom - mi se definitivno želimo boriti za naslov. Pa tko bi odbio borbu za pojas? Samo što o tome nismo htjeli javno govoriti. Ako je došlo do zabune, mogu nas nazvati da to raščistimo", poručio je Barry.

Ne dođe li ipak do dogovora, White ima i rezervni plan za Weili.

"Pogledamo li ranking, rekao bih - Zhang protiv Carle Esparze", zaključio je predsjednik UFC-a.

Esparza je, podsjetimo, bila prva UFC-ova prvakinja u slamka kategoriji, a do titule je stigla tako što je u 20. sezoni The Ultimate Fightera u finalnom okršaju pobijedila upravo Namajunas. Carla svoju titulu nije uspjela nikad obraniti jer je već u svom idućem meču izgubila od Joanne Jedrzejczyk (UFC 185).

Linker
15. travanj 2024 08:40