UFC

Namajunas objasnila zašto joj Weili i Joanna nisu borba godine: 'Ta borba nije dobar primjer'

Rose Namajunas
 screenshot/YouTube
Rose Namajunas nije poput većine fanova impresionirana borbom Joanne Jedrzejczyk i Weili Zhang

Bivša UFC-ova prvakinja slamka kategorije, Rose Namajunas, napokon bi trebala ponovno u Octagon. Čeka ju nastup na UFC 251 priredbi koja se 12. srpnja održava na Fight Islandu u Abu Dhabiju, a isti je najavila tijekom razgovora s Arielom Helwanijem.

No, pokraj najave borbe koja joj slijedi, Rose je iznijela zanimljiv i jedinstven stav po pitanju posljednje borbe za titulu njene kategorije, koju su u ožujku na UFC 248 priredbi odradile Weili Zhang i Joanna Jedrzejczyk. Kako je ta borba od velikog broja fanova i medija proglašena najboljom borbom u povijesti ženskog MMA-a, Rose je dobila zadatak istu prokomentirati. I odmah je iznenadila time da je njen stav prema toj borbi drugačiji od spomenutog.

"Bila je to sjajna borba i nema sumnje kako su obje prave ratnice. No, ne sviđa mi se ono što se dogodilo nakon nje, odnosno tvrdnje ljudi kako je riječ o najboljoj borbi godine ili o najboljoj ženskoj borbi ikad. To nije dobra stvar. Najbolja borba ikad se ne bi trebala karakterizirati prema tome kako sudionici nakon nje izgledaju. Pogledajte što su borbe koje nazivaju najboljima ikad, to su sve borbe s nedostatkom defenzive. Kad netko prima previše udaraca, previše štete, to za mene ne može biti najbolja borba ikad", rekla je bivša prvakinja, koju za deset dana čeka veliki revanš protiv Jessice Andrade.

Onda je navela jedan primjer borbe na pet rundi u kojoj je sama sudjelovala i za kakvu vjeruje da bi se trebala puno više cijeniti, posebno zbog tehničkog aspekta, koji ona stavlja u prvi plan.

"Pogledajte primjer moje druge borbe protiv Joanne, koja je također potrajala pet rundi. Moje kretanje glavom bilo je sjajno. Imala sam tu i tamo koju posjekotinu i pukla mi je usna, no većinom sam savršeno izbjegavala udarce. Borba Joanna i Weili je bila prava prezentacija srčanosti i obje su me impresionirale. No, isto tako me nisu impresionirale ovim drugim. Nije to bila najbolja borba ikad po meni. Mislim kako ja na ovo gledam drugačije nego većina fanova", objasnila je.

Rose je kao primjer najbolje borbe godine navela prošlomjesečni duel Josha Emmetta i Shanea Burgosa, borbu koja je također pružila puno akcije te koja je oduševila fanove.

Linker
25. travanj 2024 07:22