UFC

Napokon potvrđeno kad veliki 'Spider' odlazi u mirovinu: 'Da, to će mu biti posljednja borba!'

Anderson Silva
 screenshot
Došlo je vrijeme za oprostiti se s velikim Andersonom Silvom, a priliku ćemo imati putem borbe

Nakon 23 godine većinom izuzetno uspješne karijere, Anderson Silva trebao bi uskoro istu završiti. 45-godišnji legendarni borac, po mnogima najbolji u povijesti, ugovorio je svoj idući nastup, a sad saznajemo kako bi mu isti trebao biti i posljednji. Zapravo, to nije izjavio on sam, nego je novinarima otkrio Dana White.

"Da, njegova iduća borba biti će i posljednja", potvrdio je Dana White.

Ta iduća borba održat će se 31. listopada na UFC Fight Night 182 priredbi i istu bi trebala predvoditi. Silvin protivnik bit će atraktivni Uriah Hall, što je zapravo stilski savršen izbor za oproštaj bivšeg prvaka, svojevremeno rekordera po broju uzastopnih obrana titule te trenutno najstarijeg borca na cijelom UFC rosteru.

Silva je u UFC došao 2006. godine, s omjerom od 17 pobjeda i četiri poraza, do tada gradivši karijeru u borilištima brazilskih promocija, japanskom Prideu te britanskom Cage Rageu. Očekivanja od njega bila su velika, no niti približna onome što je napravio. Silva je slavio u svojih 16 prvih borbi u Octagonu, između ostalog osvojivši titulu srednje kategorije te je deset puta obranivši. Nažalost po njega, jednom kad je pao s vrha, nije uspio vratiti se niti približno takvim izdanjima.

Titulu mu je u srpnju 2013. godine oduzeo Chris Weidman, koji ga je onda savladao i u uzvratu. Tako je Silva u posljednjih osam borbi upisao šest poraza i tek jednu pobjedu, uz onu poništenu protiv Nicka Diaza, nakon pada na doping testu. Osim tog dopinga, posljednjih godina imao je i probleme s ozljedama zbog čega nije uspio niti dovoljno često nastupati. U njegovim godinama tako je teško svaki put vraćati formu ispočetka i mnogi su smatrali kako se umiroviti trebao već ranije.

31. listopada mogao bi imati spektakularan oproštaj, kakav jedan od najvećih svih vremena svakako zaslužuje.

Linker
15. travanj 2024 07:06