UFC

Nate Diaz nastupa možda po posljednji put: 'Nakon ovoga se više ne moram boriti!'

Nate Diaz
 screenshot/Youtube
Vrlo zanimljiv stav prema svojoj borilačkoj karijeri ima Nate Diaz. Jedan od najpopularnijih boraca svijeta otkrio je kako bi mu borba protiv Jorgea Masvidala mogla biti posljednja u karijeri, ali je isto tako rekao kako mu nije ugodno gledati druge gdje se bore dok on tako što u tom trenutku ne radi.

Natea Diaza čeka jedna od najvećih borbi karijere te možda i najveća zarada karijere. Predvoditi UFC priredbu u Madison Square Gardenu je velika stvar, a Diazu se to dogodilo nakon 22 nastupa u promociji. Fanovi su sretni što se vratio i što nastupa dva puta u kratkom roku. No, iste bi mogla zabrinuti informacija kako bi ovo mogla biti Nateova posljednja borba.

"Nakon ove borbe se ne moram više nikad boriti. Zapravo, ne moram već odavno, no što ću raditi? Imam puno drugih stvari kojima se bavim, ali ne sviđa mi se kad se ne borim", rekao je Nate tijekom druženja s medijima, da bi onda objasnio na što točno misli:

"Mogu otići zauvijek ili se mogu vratiti ako netko bude korektan i pošten prema meni. Jedini razlog zašto smo u prošlosti imali problema je jer se nisu odnosili prema meni onako kako su trebali. Oduvijek sam u ovome i neovisno o oklnostima ću raditi stvari na svoj način. U svoju iduću borbu dolazim bolji i snažniji nego ikad."

Naravno, sve gore spomenuto je špekulacija iz koje je lako zaključiti kako se Nate želi boriti. Jedino će UFC morati ispunjavati njegove uvjete što ne bi trebalo biti problem dok god su oni u nekim realnim okvirima. To se zapravo može vrlo lako zaključiti iz onoga što je još rekao.

"Uistinu mislim kako je boriti se ono što je najbolje za mene. Pomalo je čudno jer se radi o nečemu autodestruktivnom, ali jednako mi je autodestruktivno i kad se ne borim. Ubij ili pogini. Ja zapravo ne želim ovo raditi, no kada sjedim i gledam kako to rade neki drugi, nije mi nimalo ugodna situacija", objasnio je Nate.

Sve se čini kako se Diazu vratila ona stara vatra iz vremena kad je bio jedan od aktivnijih UFC boraca (od početka 2009. do kraja 2011. odradio je deset borbi). Protiv Anthonyja Pettisa izgledao je sjajno i po mnogima je odradio jednu od svojih najboljih borbi ikad. Fanovi nešto tako očekuju i u okršaju protiv Masvidala, nakon čega mu se otvaraju još mnoga vrata. Da bi kroz njih prošao, morat će samo ostati u korektnim odnosima sa svojim poslodavcem. Trenutno je takvo stanje i s Nateom nemaju apsolutno nikakvih problema.

Linker
03. svibanj 2024 07:39