UFC

Nate Diaz uoči meča protiv Chimaeva: ‘Odustao sam od priprema, neka me prebije‘

Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Legendarni UFC-ov borac totalno demotiviran ulazi u svoj posljednji nastup pod okriljem UFC-a

Odlaskom Natea Diaza iz UFC-a nakon ovog vikenda i UFC 279 eventa, najjača svjetska MMA organizacija ostat će bez ponajveće zvijezde na rosteru. Ipak, jedno je sigurno, UFC-ovi čelnici donekle će predahnuti jer nikad ne znaju što će Diaz napraviti i izgovoriti u tjednu uoči borbe.

Tako je Nate ranije ovog tjedna u razgovoru za ESPN istaknuo kako UFC pokušava prodati priču da je on tražio meč protiv Khamzata, ali da to apsolutno nije istina.

‘‘Oni sada prodaju priču da sam ja tražio ovaj meč, a ja nisam tražio tu borbu. Ne želim, nisam ju nikad htio i niti dalje ju ne želim. Ali nije me briga, borit ću se s bilo kim. Pritisak je na njemu. Bolje mu je da me završi, jer njega vide kao novog ubojicu u gradu. Čak se niti ne radi o tom tipu (Chimaevu). Radi se o tome da pokušavaju stvoriti tog tipa. Shvatio sam da me nežele pustiti jer sam najbolji borac ovdje, a neće me pustiti dok taj status ne prebace na nekog drugog. Moram stvoriti novo lice za njih. Okej, nema na čemu, idemo ga stvoriti. Nema na čemu, UFC‘‘, pojasnio je Diaz motive UFC-a.

Na sinoć održanoj konferenciji za medije, Diaz je samo dodatno pojačao narativ da ga ovaj meč ne zanima, a otkrio je kako se zapravo nije niti pripremao adekvatno.

‘‘Odustao sam od priprema. Briga me, nek me prebije.‘‘, poručio je Nate.

Naravno, tu se možda radi i o ‘‘pili naopako‘‘, ali vjerojatno nitko u ovoj fazi Diazove karijere ne bi ostao iznenađen ako se Nate u nedjelju ujutro pojavi totalno nespreman.

Koliko Diaz više ne mari za obveze prema UFC-u, dokazuje i njegovo kašnjenje na sinoćnju konferenciju za medije. Čak dva sata i 14 minuta Diaz je kasnio, ali medijski predstavnici ipak su uspjeli dočekati. Iako su ga tako dugo čekali, Nate je otprilike osam minuta odgovarao na pitanja prije nego je otišao svojim putem.

‘‘Mislim da je UFC limitirajuć za mene. Htio sam doseći više razine, činiti veće stvari od ovog. Pod UFC-ovim kišobranom, kao što rekoh, limitirani ste. Možete dogurati samo do određene razine. Čim završim s ovim, krećem raditi nešto veće od svega što sam dosad radio. Bit će veće od ovoga i svega ostalog što se dogodilo u prošlosti.‘‘, najavio je Diaz velike, ali pomalo mistične planove.

Poznato je da Nate planira pokrenuti borilačku organizaciju naziva ‘‘Real Fight, Inc.‘‘, a preostaje nam vidjeti kako će taj poslovni projekt proći.

Inače, tijekom svog nastupa pred medijima, Diaz je uklonio bočicu vode sa sponzorskim oznakama kompanije ‘‘Monster‘‘, a na stol je postavio svoju bocu vode. Na upit što bi UFC učinilo boljim i koju bi on promjenu najradije napravio, Diaz je odgovorio:

‘‘Postao bih vlasnikom kompanije.‘‘

Što dodatno reći, osim da se Nate Diaz odlučio oprostiti od UFC-a u svome klasičnom stilu. Unatoč svemu ovome, Nate je istaknuo kako se možda u budućnosti vrati pod okrilje UFC-a, ali s obzirom da mu je 37 godina i njegova borilačka karijera bliži se kraju, teško je očekivati taj povratak.

Njegov kompletan nastup na konferenciji za medije možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 18:40