UFC

Nateu Diazu dosta je čekanja na meč: ‘Htio bih da me otpustite iz UFC-a‘

Nate Diaz

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Jedan od najpopularnijih MMA boraca svijeta frustriran je onim što mu promocija čini u posljednje vrijeme

Silno Nate Diaz pokušava doći do borbe posljednjih mjeseci. U kavezu ga nismo gledali od šestog mjeseca protekle godine i poraza od Leona Edwardsa. 36-godišnji Nate prozivao se dugi niz vremena s Dustinom Poirierom, bio je zainteresiran i za neke druge mečeve, ali promocija ga jednostavno drži sa strane.

Vjeruje se kako mu to rade, zato što ga čeka zadnja borba prema trenutnom ugovoru. Diaz je trenutno u takvom raspoloženju da ne želi potpisati novi ugovor, a nije poznato želi li uopće nastaviti s karijerom nakon zadnje borbe prema ugovoru.

UFC si ne može priuštiti gubitak još jedne u zvijezde u ovom trenutku. Slava Jorgea Masvidala istopila se trećim porazom u nizu, a dodatan udarac svojoj reputaciji, ''Gamebred'' je zadao napadom na Colbyja Covingtona na ulicama Miamija. Conor McGregor još uvijek je izvan pogona, Jon Jones ne može se dogovoriti sam sa sobom oko svog debija u teškoj kategoriji, a ionako ne baš uspjeli projekt Amande Nunes, ugasila je Julianna Pena. Kayla Harrison ostala je u PFL-u, a Francis Ngannou možda više nikada ne nastupi pod okriljem UFC-a. Nate Diaz stoga je izuzetno važan za promociju jer se radi o jednom od najpopularnijih boraca.

Diaz je poprilično frustriran situacijom gdje tako dugo čeka na ugovaranje meča, baš onda kad je zainteresiran za odrađivanje borbe. Stoga je putem Twittera uputio apel ka vodstvu promocije.

''Htio bih zatražiti da me otpustite iz UFC-a. Ispričavam se zbog online zahtjeva, ali ne dajete mi borbu istog trena, a ja imam drugih sranja za raditi.'', napisao je Nate i prito mje označio Danu Whitea i Huntera Campbella.

Reakcija UFC-a i dalje se čeka, ali sve se više šuška kako UFC zapravo čeka povratak Conora McGregora. Time bi došli u mogućnost ugovaranja trilogije koju svi silno žele gledati. Napusti li Diaz UFC bez tog meča, odnosno završi li ugovor borbom protiv nekog drugog borca, velike su šanse da trilogija nikad neće biti okončana. UFC ne želi propustiti tako velik meč i zaradu koja dolazi s tom borbom.

Linker
23. travanj 2024 18:25