UFC

Ne prestaju reakcije na jednu od najkrvavijih posjekotina u povijesti UFC-a: ‘Morali su prekinuti borbu prije‘

Drew Dober

 JOSH HEDGES/ZUFFA LLC VIA GETTY IMAGES
Sinoć smo vidjeli jednu od najgorih posjekotina u povijesti vodeće svjetske MMA organizacije

U jednoj od najkrvavijih bitaka u nedavnoj povijesti UFC-a, Drew Dober je zadobio strašnu posjekotinu u porazu protiv Jeana Silve, koji je odlučen prekidom liječnika.

Ovaj zadivljujući rat izdržljivosti obilovao je uzbuđenjem, s obojicom boraca koji su ostavili sve u oktogonu, zasluživši bonus.

U subotu navečer, Jean Silva je pobijedio Drewa Dobera u borbi koja će ući u UFC-ovu povijest. Ova impresivna pobjeda zaokružila je dvotjedno razdoblje koje će brazilski borac zauvijek pamtiti. Na UFC-u 303, Silva je nokautirao Charlesa Jourdaina eksplozivnom izvedbom koja je učvrstila njegovo mjesto kao vrhunskog izazivača u perolakoj kategoriji.

Umjesto da se odmori nakon teško zarađene pobjede, Silva se dobrovoljno prijavio zamijeniti Mikea Davisa i suočiti se s Doberom u lakoj kategoriji, što se pokazalo kao potez koji se isplatio. Par je pružio epski prikaz, razmjenjujući udarce dok su oduševljeni gledatelji u Ball Areni u Denveru navijali iz sveg glasa.

Nakon što je pojačao pritisak, Silva je gotovo osigurao prekid u drugoj rundi, zadajući niz teških udaraca koji su otvorili ogromnu posjekotinu iznad Doberovog desnog oka.

Tijekom treće runde, borac iz Sao Paula ciljao je na ozljedu, pogađa prelijepi udarac laktom u okretu koji je Dobera ostavio prekrivenog krvlju.

U znak svog borbenog duha, Dober je pokušao nastaviti borbu. Nažalost, zbog ozbiljnosti ozljede, medicinski stručnjak uz kavez bio je prisiljen prekinuti borbu.

Strašna posjekotina brzo se proširila internetom, a UFC borci su davali svoja mišljenja o onome što se dogodilo u oktogonu.

Stephen Thompson je tvitao: "Mora se zaustaviti borba... ta posjekotina je gadna!", dok je Alan Jouban objavio: "Njegovo oko je u apsolutnom neredu!".

Drugi MMA borci brzo su istaknuli koliko je Silva dobar.

Na društvenim mrežama, Belal Muhammad je napisao: "On je perolaka kategorija i prihvatio je ovu borbu u kratkom roku na visokoj nadmorskoj visini, taj tip je problem." (op.a. Denver se nalazi na 1609 metara, nadimak grada - "Mile High City").

Terrance McKinney je objavio: "Silva je problem u dvije težinske kategorije."

Linker
07. rujan 2024 05:53