UFC

'Ne želim biti prvak koji će otići na leđima!'

Daniel Cormier
 Youtube
Daniel Cormier je oduvijek znao procijeniti što je najbolje za njegovu karijeru. Pa je tako najavio da se više neće boriti nakon što navrši 40 godina. Okrugla brojka je stigla, no on je i dalje dio elitne promocije i za samo nekoliko dana će se ponovno sudariti sa Stipom Miočićem. Ususret UFC-u 241 tvrdi da više neće planirati kada će otići u mirovinu, fokusiran je samo na pobjedu protiv bivšeg prvaka!

"Trenutačno mi je glava usmjerena isključivo na ovu borbu. Idemo meč po meč u ovom trenutku. Za jednog prvaka i čovjeka koji je prvak tako dugo vremena...u jednom trenutku počneš zarađivati ogroman novac, slava ti dosegne jako visok nivo i ljudima je u tom trenu jako teško reći zbogom", izjavio je UFC prvak za portal MMAFighting te je dodao:

"Problem s time je taj što su vrata već tu. Samo se radi o tome hoće li ti netko pokazati gdje su ili ćeš sam odabrati izaći kada želiš. To je ono što ja moram sada odlučiti."

Cormier kroz redove već govori o trilogiji s Jonom Jonesom koju bi UFC zasigurno volio ogranizirati neovisno o ishodu meča sa Stipom Miočićem. Ukoliko pobijedi "Vatrogasca" i drugi put, interes za novi obračun s "Bonesom" će biti ogroman i teško je očekivati da će prvak odbiti mega ponudu koja će sigurno stići. Cormier naglašava da mu je vrlo bitno otići sa stilom, a ne na leđima.

"Već sam odavno to rekao - ne želim biti tip koji će se oprostiti na leđima. Mnogo naših velikih šampiona je napustilo ovaj sport upravo na takav način. Napustili su ga kao bivši prvaci. I onda ostave svoje fanove s posljednjom vizijom prema kojoj je njegov omiljeni prvak na leđima, a nakon toga stoji u sredini Octagona i nekom drugom stavljaju njegov pojas. Ja ne želim biti taj tip."

"Ja želim biti borac koji će otići pod svijim uvjetima. Znam da kada navršiš 40, polako se približava vrijeme za kraj. Samo moram odlučiti je li sada vrijeme za kraj ili će to biti malo kasnije."

Baš kao i njegov šef Dana White, i Daniel Cormier vjeruje da fizički dio priče nije problem. UFC prvak je i dalje u sjajnoj formi i to što je zagazio u 5. desetljeće života nije ostavilo traga na njegovim predstavama u Octagonu. No, možda je vrijeme...

"I to sam već odavno rekao... mogu se i dalje natjecati, u tome nije problem. Otišao bih samo iz razloga jer vjerujem da je stigao taj trenutak", objašnjava.

S Lesnarom izvan slike i mogućnosti da se vrati u bilo kakvu kombinaciju za meč u UFC-u, Cormierova "zlatna koka" mora biti Jon Jones. I sam je svjestan da je to meč koji mu donosi novac.

"Imate tipa poput mene koji je pobijedio u 90 posto svojih mečeva, bio je prvak, proživio je sjajan život kojim sam blagoslovljen... Tada ne želite stati nasuprot Octagona bilo kome", zaključuje prvak.

Linker
20. travanj 2024 07:45