UFC

Nekoliko zanimljivih borbi najavljeno za UFC event u Kopenhagenu

Cutelaba vs. Rountree
Polako se puni program prvog UFC eventa u Danskoj, koji će se održati 28. rujna. Najavljene su dvije borbe poluteške kategorije, jedna srednje i jedna u ženskom bantamu. Ako se "po jutru dan poznaje", Kopenhagen će ugostiti i više nego zanimljiv borilački program.

Nakon što je neslužbeno najavljeno kako bi UFC Fight Night 160 trebali predvoditi Jack Hermansson i Jared Cannonier, a službeno je najavljen duel Gunnara Nelsona i Thiaga Alvesa, program planiran za danski Kopenhagen dobio je četiri nove borbe.

Dokaz kako nas čeka poprilično uzbuđenja prije svega su dvije borbe potvrđene u poluteškoj kategoriji. Jedan od najagresivnijih boraca u promociji, moldavski "Hulk", Ion Cutelaba (14-4, 3-3 UFC), borit će se protiv sjajnog nokautera Khalila Rountreea Jr. (8-3, 4-3 UFC), koji je u svojoj posljednjoj borbi sve oduševio tehničkim napretkom. Ovo je svakako borba dva velika potencijala kategorije, a pobjednik će napraviti bitan iskorak prema ozbiljnijim izazovima. Druga poluteškaška borba najavljena za ovaj event je između Michala Oleksiejczuka (14-2, 2-0 UFC) i Ovincea St. Preuxa (23-13, 11-8 UFC). Zapravo je to velika prilika za Poljaka da preko poznatog imena nastavi graditi svoje. No, St. Preux također ima priliku dokazati kako njegovi najbolji dani još uvijek nisu iza njega. Poljak je za sada odradio dva UFC nastupa, u oba je slavio nokautom, a ukupno mu je za to trebalo dvije i pol minute.

Borbu srednje kategorije odradit će Peter Sobotta (17-6, 4-5 UFC) i Alessio Di Chirico (12-3, 3-3 UFC), dok će Macy Chiasson (5-0, 3-0 UFC) pokušati nastaviti svoj vrtoglavi uspon na ljestvici ženskog bantama. Zaustavit će ju pokušati uvijek neugodna Lina Lansberg (9-4, 3-3 UFC).

Za očekivati je kako će uskoro svoju borbu dobiti Damir Hadžović, koji je porazom u prošloj borbi vjerojatno prokockao eventualno mjesto na glavnom programu. Pretpostavlja se da bi ovim putem novu priliku u UFC-u mogli dobiti Nicolas Dalby i Mads Burnell, trenutno zvijezde britanske Cage Warriors promocije.

Linker
22. travanj 2024 02:47