UFC

Ngannou izgubio strpljenje s UFC-om: 'Želim prokleti odgovor, ovo je vrlo frustrirajuće...'

 Screenshot, YouTube/UFC
Čini se da je Francis Ngannou izgubio strpljenje, a svoje frustracije trenutnom situacijom podijelio je u intervjuu za MMA Junkie.

'Predator' vjeruje da je zaslužio okršaj sa Stipom Miočićem, ali svjestan je da mu UFC neće tako brzo ispuniti tu želju. Samim time, spreman se okrenuti drugim opcijama, ali tih opcija trenutno nema. "Što se događa, zašto mi ne mogu pronaći protivnika", žali se bivši izazivač.

"Pa oni moraju učiniti nešto s mojom situacijom. Želim prokleti odgovor. Želim znati u kakvoj sam poziciji i što radim ovdje? Rangiran sam kao drugi, a svi ostali imaju ugovorene borbe. Dok ja izgledam kao nekakav očajan lik koji pokušava doći do borbe", na startu je bio direktan Francis

Kamerunsko-francuski udarač trenutno je na omjeru od 14 pobjeda uz tri poraza, a slavio je u svoja posljednja tri nastupa. Redom su od njegovih bombi stradali Curtis Blaydes, Cain Velasquez i Junior Dos Santos s kojim se borio 29. lipnja ove godine.

"Cilj je borba za titulu, ali ne znam hoće li mi dati bilo kakvu. Želim se boriti prije kraja godine. Ovo je vrlo frustrirajuće i moram dobro razmisliti što ću napraviti. Jedini borac koji je slobodan iz top 10 je Shamil (Abdurakhimov, op.a.), ali on je nedavno izgubio od Blaydesa. Curtis nema dogovoren meč, no s njim sam se već borio dvaput i nije nešto što želim. Rekli su mi da mogu pričekati da vide što će se dogoditi 9. studenog, možda Volkov pobjedi 'JDS-a', ali to nije borba koju tražim. Pored toga, Volkov me već dvaput odbio. Zašto bih ja čekao da vidim hoće li netko pobijediti ili će se netko ozlijediti?".

Treći susret Miočića i Cormiera mogao bi se dogoditi u prvoj četvrtini 2020. godine, što znači da bi Ngannou trebao pričekati još minimalno dodatna 3-4 mjeseca, ali i to je jako optimistična prognoza.

"Oni će imati svoju trilogiju, no zašto se ja ne bih borio ranije? Oni će se boriti negdje u ožujku, a onda treba vidjeti hoće li se pobjednik ozlijediti... Do moje prilike moglo bi proći i više od godinu dana kada pogledamo da sam se borio u lipnju. Trenutno ne znam ni jesam li borac ili ne. Moj promotor, moj šef, uopće ne brine o meni. Ovaj proces je iscrpljujuć", zaključio je UFC-ov teškaš.

Linker
03. svibanj 2024 12:36