UFC

Ngannou prijeti nokautom: 'Ja sam taj koji će testirati koliko je dobra ta Jonesova brada'

Francis Ngannou
 FRANCK FIFE / AFP
Francis Ngannou nije baš uvjeren da će se borba njega i Jona Jonesa zaista i dogoditi...

Jon Jones i Francis Ngannou posljednjih su dana jedna od glavnih tema. Naime, aktualni prvak iz poluteške po tko zna koji put povezuje se s prelaskom u tešku kategoriju, a ovoga puta se kao favorit u utrci za njegovog idućeg protivnika spominje zastrašujući kamerunsko-francuski nokauter.

Čitava priča otišla je toliko daleko da je Jones UFC-u poručio da mu slobodno "pošalju ugovor", ali reakcije, barem one službene, iz najpoznatije MMA promocije - još uvijek nema.

Interesa poput Jonesovog ne nedostaje ni kod Ngannoua, a jasno je i da se ovdje radi o događaju za koji bi Dana White i društvo trebali malo dublje posegnuti u džep jer i 'Predator' i 'Bones' već su jasno dali do znanja kako je dobra financijska ponuda jedan od glavnih preduvjeta za njihov sastanak u Octagonu.

Ipak, unatoč naporima UFC-ovih zvijezda, predsjednik White baš i ne djeluje uvjeren u nekakav uspješan rasplet pa je tako prije nekoliko dana izjavio:

"Ne znam žele li se ti likovi zaista boriti. Reći ću to ovako, iako to možda nije slučaj kod ove dvojice - preko interneta možemo vidjeti svakakve razgovore, ali dogovaranje same borbe je jedna potpuno drugačija igra."

A da smo još kilometrima daleko od realizacije ovog dvoboja, može se zaključiti i iz izjava koje je Francis dao razgovarajući s BJPenn.com portalom.

"Ne vjerujem da će se borba s Jonesom dogoditi. Ljudi već godinama pričaju o njegovom prelasku u tešku kategoriju. A ako do toga zaista dođe ja bih volio biti u tom meču. Ali, za to bi mi morali dati vreće novca jer ipak se tu radi o 'super fightu'. Moralo bi nam se to isplatiti", jasan je Ngannou.

Dođe li ipak na kraju do ovog susreta u Octagonu, kamerunsko-francuski udarač uvjeren je da Jonesa čeka jedna jako teška večer.

"Ne borim se kako bih izgubio i znam da ću mu nanijeti prvi poraz. Jones ima dobru bradu, ali ja sam taj koji će testirati koliko je ona uistinu dobra. Mogu ga pogoditi i mogu ga nokautirati. Već smo vidjeli da prima udarce", dodaje bivši UFC-ov izazivač iza kojeg je niz od četiri pobjede s četiri nokauta u prvoj rundi.

S druge strane, Jonesa smo posljednji put u akciji gledali kada je u veljači kontroverznom odlukom pobijedio Dominicka Reyesa i tim putem obranio svoj pojas iz poluteške kategorije.

Linker
18. travanj 2024 09:22