UFC

Ngannouov kolega Ciryl Gane ugovorio još jednu UFC borbu do kraja ove godine

Ciryl Gane
Nakon dva više nego impresivna nastupa od kolovoza do danas, veliki UFC-ov teškaški potencijal Ciryl Gane nastupit će još jednom do kraja ove godine. Francuz je ugovorio borbu za posljednju ovogodišnju UFC priredbu, koja se održava 21. prosinca u korejskom Busanu. Tamo ga čeka Tanner Boser.

Ciryl Gane (5-0, 2-0 UFC) je ovog ljeta pristigao u UFC i to samo godinu dana nakon svog MMA debi nastupa. Momak koji dolazi iz iste dvorane kao i Francis Ngannou impresionirao je u obje svoje borbe. Posebno u onoj protiv Don'talea Mayesa koju je u Singapuru odradio prije samo šest dana. Gotovo pune tri runde je dominirao u svim aspektima borbe, da bi sve završio pred sam kraj polugom na nozi. Nakon toga nema MMA fana kojeg ovaj 29-godišnji Francuz nije impresionirao, a isti mogu biti sretni što će ga do kraja ove godine gledao još jednim odnosno po treći put u samo pet mjeseci.

Dogovorio je borbu protiv Tannera Bosera (17-5, 1-0 UFC), borca koji je svoj UFC debi odradio samo tjedan prije Ganeove spomenute borbe. Na UFC on ESPN 6 priredbi u Bostonu, ovaj Kanađanin savladao je Daniela Spitza. Radi se o 28-godišnjem borcu koji je svoje ime izgradio kroz nastupe u jakim ruskim promocijama, posebno u ACB (današnji ACA) gdje je najduže i nastupao.

Ipak, sva pažnja u vezi ove borbe bit će na Ganeu, kojem će misija biti nastaviti impresionirati fanove svojim potencijalom. Gane inače dolazi iz muay thaija i prije potpisao za UFC bio je u pregovorima s Gloryjem. Zanimljivo zvuči to što je obje svoje UFC pobjede ostvario tijekom borbe u parteru i to zahvatima koje nije lako izvesti. Time je samo potvrdio kako lako upija nova znanja i tehnike pa zbog toga ne treba čuditi što svakom borbom izgleda sve bolje. Novu priliku za dokazivanje imat će još za nešto više od mjesec i pol dana.

Linker
06. svibanj 2024 17:01