UFC

Nick Diaz dobio nekoliko otvorenih izazova na borbu

Nick Diaz
 screenshot
Nekoliko boraca izrazilo je interes Nicku Diazu poželjeti dobrodošlicu nazad u Octagon

Potencijalni povratak Nicka Diaza u Octagon poprilično je uzburkao duhove na MMA sceni. Pomalo je nevjerojatno da se tako nešto može dogoditi kad je u pitanju borac koji je svoju posljednju pobjedu upisao još 2011. godine, a posljednji nastup još u siječnju 2015. godine. No, braća Diaz zadržali su svoje fanove i nema sumnje kako bi Nickov povratak bio veliki uspjeh za UFC. Gledanost borbe bila bi velika, automatski time i honorari, pa ne čudi interes boraca koji bi se voljeli s njim tim putem susresti.

Prvi među njima onaj je koji bi zapravo vjerojatno bio i izbor fanova. UFC-ov analitičar i bivši izazivač Dan Hardy svakako je borac sličnih karakteristika Diazu, također vrlo atraktivan i popularan borac. On već neko vrijeme trenira, nakon što se uspio izliječiti od bolesti koja ga je prisilila na rani prekid karijere. "Outlaw" je već ranije otkrio kako bi njegov novi ulazak u Octagon trebao izgledati. Rekao je kako ga ne zanimaju novi mladi protivnici, nego borci slične reputacije i iskustva. Diaz bi se tu savršeno uklopio

"Ovo mi zvuči kao dobra akcija", napisao je Hardy, čiji se povratak također već dugo iščekuje, nakon što je dobio prijedlog testirati se protiv Nicka.

Zanimljiv prijedlog dao je Ariel Helwani, koji je zapravo otkrio potencijalni Nickov povratak. On bi ga volio vidjeti protiv Stephena "Wonderboya" Thompsona, koji je automatski iznio svoj stav o toj borbi.

"Ja sam zainteresiran priuštiti mu doček. Bila bi mi čast. Hajdemo vidjeti gdje je i kako stoji", napisao je Wonderboy, koji je odmah dobio nekoliko zanimljivih komentara. Jedan nas je nasmijao izjavom kako bi to bila najčudnija borba ikad, u kojoj bi Diaz Thompsona konstantno vrijeđao, a ovaj mu uzvraćao komplimentima.

I dok su Hardy i Thompson u kontekst Diaza došli kroz prijedloge fanove ili medija, jedan borac je prozivku odlučio odraditi sam. To je Darren Till.

"Ako se Nick Diaz želi vratiti i boriti, tko je najveća zvijezda i zapravo najveća borba za njega osim one za prvaka srednje kategorije? To sam ja, tko drugi", napisao je Till, malo pogriješivši primarnu kategoriju u kojoj je Diaz nastupao i u koju bi se vratio.

Ipak, da bi se Diaz vratio, morat će zadovoljiti i kriterije medicinskih tijela, što je nešto gdje mnogi smatraju da bi mogao imati problema. Njegovi posljednji medijski istupi nisu izgledali najbolje, posebno jer je Nick vrlo često sklapao nepovezane rečenice te skakao s teme na temu, a ništa bolje nije izgledao niti na snimkama gdje bi ga kamere uhvatile u izlasku.

No, ako se posvetio treningu i dijeti, kao što jučer objavljena Helwanijeva objava nalaže, sve je moguće. Bit će zanimljivo pratiti ovu situaciju.

Linker
26. travanj 2024 06:58