UFC

‘Nisam došao biti bezobrazan. Bio bih iznenađen da se sretnemo u kavezu, UFC želi Miočića‘

Jon Jones i Tom Aspinall

 SCREENSHOT/YOUTUBE (TOM ASPINALL)
‘Zanimalo me kako će prvak reagirati‘, kazao je Aspinall

UFC-ov privremeni prvak u teškoj kategoriji Tom Aspinall (14-3) uhvatio je prvaka u teškoj kategoriji Jona Jonesa (27-1, 1NC) nespremnog kada mu je prišao na sponzorskom događaju u Birminghamu. Vodili su prijateljski razgovor, no ubrzo je postalo neugodno kada je Jones maknuo Aspinallovu ruku sa svog ramena.

"Mislim da je ruku na ramenu shvatio kao izraz nepoštovanja. Ali nisam došao tamo s tom namjerom, napravio sam to na prijateljski način i ne pokušavam izazvati ništa. Jedino što želim je boriti se i uzeti mu pojas. Nemam ništa protiv njega, samo sam ga htio upoznati, ništa ludo", rekao je Aspinall u intervjuu za JN Media UK.

Poznato je da je Aspinall vodio kampanju za ugovaranje borbe za ujedinjenje naslova s Jonesom, međutim, s obzirom na to da UFC inzistira na sučeljavanju "Bonesa" i Stipe Miočića (20-4) nakon što se Jones vrati u oktogon nakon ozljede, Aspinall se trenutno nema čemu nadati.

Podsjetimo, Jones je ozlijedio tetivu ramena dva tjedna prije meča s Miočićem te nije mogao nastupiti na UFC 295 priredbi. Trebali su predvoditi događaj u kojem smo mogli gledati povijesni sukob za titulu. Glavna borba večeri ipak je bila ona između Jirija Prochazke i Alexa Pereire, a u sunaslovnoj gledali smo meč Sergeja Pavloviča i Toma Aspinalla koji su se borili za privremenu titulu.

"Ionako ne mislim da će se boriti sa mnom. Bio bih jako, jako iznenađen da ja i Jones ikada zajedno zakoračimo u kavez, ni Jones ni UFC nisu zainteresirani za tu mogućnost. Pokušavam dobiti borbu, ali u isto vrijeme nisam ozbiljan oko toga. Želim se zabaviti i vidjeti kako će prvak reagirati. Ne osjećam se pokolebano jer mi se ta borba nikada nije ni činila mogućom“, zaključio je Aspinall.

Linker
23. travanj 2024 10:08