UFC

‘Nisam mogao platiti stanarinu pa sam poslao ženu i djecu kući. Vozio sam Uber, a sada sam prvak UFC-a‘

Alexandre Pantoja

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Borit će se protiv australskog Hrvata Stevea Ercega u glavnoj borbi večeri na UFC-u 301

Biti UFC borac nije lako. Mnogi se moraju puno žrtvovati kako bi dosegli sam vrhunac, a da ne spominjemo koliko njih uza svu žrtvu ne uspije u tome. Često čujemo da mnogi moraju raditi druge poslove da bi preživjeli, a glavni akter UFC-a 301, Alexandre Pantoja podijelio je svoju priču.

UFC-ov prvak u muha kategoriji Alexandre Pantoja pridružio se promociji još 2017. godine i već je imao respektabilan profesionalni omjer od 16-2.

Do 2021. Brazilac je već bio među "top contenderima" kategorije i imao je pobjede nad Brandonom Morenom i Manelom Kapeom. Međutim, činjenica da je jedan od najboljih u najvećoj MMA organizaciji jednostavno nije sama po sebi plaćala račune.

"Kad je došao Covid, unajmio sam kuću sa svojom obitelji u SAD-u. Nisam imao nijednu borbu, Nisam mogao platiti stanarinu pa sam poslao ženu i djecu kući. Počeo sam voziti Uber Eats, dostavljao sam hranu...", govorio je za strane medije uoči mečeva.

Ipak, nakon što je osvojio naslov podijeljenom odlukom sudaca u revanšu s Morenom na UFC-u 290 2023., pošteno je reći da je 34-godišnjak sada financijski dobro. Nakon što je uspješno obranio naslov u prosincu protiv Brandona Royvala, Brazilac se sprema braniti pojas protiv australskog Hrvata Stevea Ercega u glavnoj borbi večeri na UFC-u 301.

Linker
16. svibanj 2024 14:32