UFC

Ništa od revanša između Rakića i Blachowicza?! Blachowicz navodno otkazao nastup, ‘Raketa‘ već proziva ‘Samuraja‘

Aleksandar Rakić

 Seokyong Lee/Shutterstock Editorial/Profimedia
Srpski poluteškaš Aleksandar Rakić navodi kako je ostao bez protivnika za svoj nadolazeći nastup

Dugo je Aleksandar Rakić zazivao revanš protiv Jana Blachowicza i silno mu se želi osvetiti za poraz koji mu je Poljak nanio u petom mjesecu prošle godine.

Meč je bio izjednačen na sudačkim karticama nakon prve dvije runde, ali djelovalo je kao da Rakić preuzima inicijativu. Nažalost, početkom treće runde Rakića je ‘‘izdalo‘‘ koljeno i meč je završio zbog teške ozljede srpskog poluteškaša. Blachowicz je službeno slavio tehničkim nokautom, a Rakić je uskoro trebao dobiti priliku revanširati se.

20. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine Rakić i Blachowicz trebali su ponovo odmjeriti snage, ali prema najnovijim navodima Aleksandra Rakića, od tog meča neće biti ništa.

‘‘Ne možeš nikada izgubiti revanš kad si već drugi put otkazao meč. Legendarno sranje. Idemo vidjeti ima li ‘Samuraj‘ hrabrosti uskočiti 20. siječnja.‘‘, napisao je Rakić putem Twittera.

Dakle, čini se da je Jan Blachowicz otkazao revanš s Rakićem, a srpski borac zajedno s UFC-om sada će biti u potrazi za zamjenom. Jiri Prochazka je taj ‘‘Samuraj‘‘ kojeg Rakić spominje, ali upitno je hoće li češki borac pristati na meč nakon što je prije nešto manje od mjesec dana nokautiran na UFC 295 eventu.

Prochazku je nokautirao Alex Pereira u meču za pojas u poluteškoj kategoriji i Prochazka se možda odluči na nešto dulju pauzu, ali nije isključeno da odabere brzi povratak u kavez.

Nikita Krylov također se nameće kao moguća opcija, jer on je trenutno bez ugovorenog meča, a zauzima visoko šesto mjesto u poretku izazivača. Rakić je jedno mjesto iznad njega i stoga njihov međusobni okršaj itekako ima smisla.

Ali, pričekajmo odluku UFC-a, kao i službenu potvrdu koja će nam reći da je Blachowicz uistinu otkazao nastup na UFC 297 eventu u Kanadi.

Linker
03. svibanj 2024 01:44