UFC

‘Nokautirao je trojicu mojih suboraca s velikim rukavicama i rušio vrhunskog hrvača iz je**nog Dagestana‘

Ilia Topuria

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Gilbert Burns prisjetio se razdoblja u kojem je Ilia Topuria odrađivao pripremni kamp u njegovoj dvorani

Nepuna četiri dana dijele nas od spektakularne UFC 308 priredbe koju će u Etihad Areni (Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati) predvoditi okršaj aktualnog prvaka perolake divizije, Ilije Topurije, i izazivača Maxa Hollowaya. Sukladno tome, javnim se prostorom množe komentari i izjave istaknutih članova borilačke zajednice o predmetnom okršaju i glavnim akterima, a zanimljivu anegdotu ispričao je i Gilbert Burns.

Gostujući u Morning Kombat podcastu, naime, "Durinho" je rekao kako ga brutalan nokaut kojim je Topuria pobijedio Alexandra Volkanovskog u svom posljednjem meču (kojim je i došao do titule) nije iznenadio budući da je osobno svjedočio situaciji na treningu kada je "El Matador" nokautirao trojicu njegovih klupskih kolega.

"Tip je došao u našu dvoranu gdje je odradio pola svog pripremnog kampa za borbu protiv Josha Emmeta i nokautirao trojicu mojih klupskih kolega. Nije ih bacio u nokdaun, nego ih je nokautirao!", prisjetio se 38-godišnji brazilski borac pa dodao: "Učinio je to s velikim rukavicama".

Burns nije htio navoditi imena boraca koji su stradali od Topurijinih udaraca, no istaknuo je kako je ostao izuzetno impresioniran i hrvačkim vještinama španjolsko-gruzijskog "featherweight" prvaka, osobito nakon što je ovaj izdominirao Dagestanca koji je također trenirao na Kill Cliffu.

"Vidio sam ga kako trenira, vidio sam kako hrva... On nije velik ili visok tip, ali je dobar. Ponekad smo hrvali na kraju treninga, bilo je to u stilu: ‘U redu, gotovi smo s treningom, ali posljednja stvar koju moramo napraviti je srušiti našeg sparing partnera‘. Topuria je hrvao s vrhunskim hrvačem iz je**nog Dagestana. Tip je toliko snažan i ima dobru obranu, a Topuria ga je srušio...hrvača iz Dagestana. U tom trenutku sam pomislio: ‘Čovječe, pa ovaj frajer može sve‘", rekao je Burns pa se zaključno dotaknuo i Topurijinog predstojećeg meča s Hollowayem:

"Moćan je i tako dobro kombinira tehnike. Ne bih se iznenadio da nokautira Hollowaya u ovoj borbi".

Linker
23. listopad 2024 10:09